Mielenkiintoista tietoa rakennusmateriaaleista ja hiilijalanjäljistä. Puuta on perinteisesti pidetty vihreänä rakennusmateriaalina.

Eilen julkistettiin vertaileva hiilijalanjälkilaskenta puu- ja betonikerrostaloista sadan vuoden elinkaaren kannalta. Laskentatyön teki asiantuntijayritys Bionova Oy.

Tulosten mukaan rakennuksen energiatehokkuus on hiilijalanjäljen kannalta huomattavasti tärkeämpää kuin rakentamisvaiheen päästöt. Materiaaleista puun hiilijalanjälki on noin viidenneksen pienempi kuin betonin, mutta rakennuksen käytön aikaiset päästöt ovat ratkaisevia.

Erityisen kiinnostava tulos on tämä: Sadan vuoden elinkaaren aikana tarkasteltuna puu- ja betonirakenteisten kerrostalojen päästöissä ei ollut merkittävää eroa.

Tulokset käyvät ilmi Heinolaan rakenteilla olevan PuuEra-passiivienergiapuukerrostalon hiilijalanjälkilaskennasta. Hankkeen toteuttajaosapuolet halusivat selvittää rakennuksen todellisen hiilijalanjäljen. Selvityksessä tehtiin vertaileva hiilijalanjälkilaskenta puu- ja betonikerrostaloista.

Tagged with →  
Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.