Menu
Menu

Betoni vai puu rakennusmateriaalina?

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Mielenkiintoista tietoa rakennusmateriaaleista ja hiilijalanjäljistä. Puuta on perinteisesti pidetty vihreänä rakennusmateriaalina.

Eilen julkistettiin vertaileva hiilijalanjälkilaskenta puu- ja betonikerrostaloista sadan vuoden elinkaaren kannalta. Laskentatyön teki asiantuntijayritys Bionova Oy.

Tulosten mukaan rakennuksen energiatehokkuus on hiilijalanjäljen kannalta huomattavasti tärkeämpää kuin rakentamisvaiheen päästöt. Materiaaleista puun hiilijalanjälki on noin viidenneksen pienempi kuin betonin, mutta rakennuksen käytön aikaiset päästöt ovat ratkaisevia.

Erityisen kiinnostava tulos on tämä: Sadan vuoden elinkaaren aikana tarkasteltuna puu- ja betonirakenteisten kerrostalojen päästöissä ei ollut merkittävää eroa.

Tulokset käyvät ilmi Heinolaan rakenteilla olevan PuuEra-passiivienergiapuukerrostalon hiilijalanjälkilaskennasta. Hankkeen toteuttajaosapuolet halusivat selvittää rakennuksen todellisen hiilijalanjäljen. Selvityksessä tehtiin vertaileva hiilijalanjälkilaskenta puu- ja betonikerrostaloista.

Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami