Järjestimme viime joulukuussa energiatehokkuutta edistävän korjausrakentamisen rahoitusmahdollisuuksiin keskittyneen työpajan osana Build Upon -hankettamme. Nyt European Mortgage Federation ja European Covered Bond Council ovat julkaisseet tutkimuksen, joka kuvaa energiatehokkuutta edistävien rahoitustuotteiden nykytilannetta ja tulevia mahdollisuuksia Euroopassa.

Olimme viime viikolla mukana European Mortgage Federationin sidosryhmäverkoston kokouksessa, jossa käsiteltiin energiatehokkuutta tukevaa rahoitusta ja mahdollisuutta tuoda tällaisia rahoitusinstrumentteja saataville Euroopan eri maissa. Osassa kokoukseen osallistuneista maista kehitys on jo hyvin pitkällä ja tarjolla on monipuolisesti erilaisia energiatehokkuutta ja kestävyyttä tukevia rahoitusmahdollisuuksia. Meillä taas Suomessa kehitys on ollut hidasta. Tilanteen taustoja kuultiin Build Upon -hankkeemme työpajassa ja samalla todettiin myös, että eteenpäin ollaan menossa kunhan muutamat reunaehdot täyttyvät.

Alta voit lukea European Mortgage Federationin ja European Covered Bond Councilin teettämän kevyen tutkimuksen energiatehokkuutta tukevien rahoitusmahdollisuuksien nykytilasta Euroopasta osana Energy Efficient Mortgage Initiave -hanketta. Yhteenvetona voidaan todeta, että teeman osalta kehitys on vielä alkutekijöissään, mutta intoa tällaisten tuotteiden kehitykseen on. Tätä varten on tärkeää, että kiinteistö- ja rakennusala on kehitysprosessissa mukana, jotta rahoitus- ja lainoitusorganisaatiotat kykenevät huomioimaan energiatehokkuuteen liittyviä tekijöitä yhä paremmin omassa toiminnassaan.

Lataa tutkimus tästä!

Build Upon -hankeen työpajan yhteenveto ja esitysmateriaalit löytyvät taas täältä.


Lisätietoja: Sami Lankiniemi (etunimi@sukunimi@figbc.fi)

Share →