Marraskuussa käynnistyneen Nordic Built Challenge –innovaatiokilpailun ensimmäinen vaihe on päättynyt.  Kilpailussa on mukana viisi kiinteistöä, yksi kustakin pohjoismaasta. Tavoitteena on kehittää ja uudistaa kiinteistöjä kestävällä ja kustannustehokkaalla tavalla. 

Suomessa kilpailukohteena on Tampereen Kalevassa sijaitseva, valtion virastotalona toimiva Hippostalo, jonka omistaa Senaatti-kiinteistöt. Hippostalo sai kaikkiaan 43 ehdotusta sekä Suomesta että ulkomailta. Näistä valitaan kilpailun jatkoon neljä parasta, jotka julkistetaan 2.4.2013. 

Suomessa kilpailun ensimmäinen vaihe oli ennen kaikkea ideakilpailu, jossa pääpaino oli hakea uudenlaisia, joustavia ja innovatiivisia työympäristöratkaisuja ja tutkia, miten tiloja ja tonttia voidaan hyödyntää ja kehittää ekotehokkuuden näkökulmasta. ”Tavoitteenamme on kilpailun kautta löytää ratkaisuja, jotka olisivat mahdollisimman hyvin hyödynnettävissä laajemminkin 1970 – 80-luvun toimistorakennusten peruskorjauksissa,” sanoo johtava asiantuntija Kristiina Koskiaho Senaatti-kiinteistöistä.  Lisäksi Senaatti-kiinteistöjen tavoitteena on kilpailuttaa ideoita siitä, miten tyypillisestä tuon ajan virastorakennuksesta saadaan teknisin keinoin Energia Plus -talo. Toteutuessaan se tarkoittaisi, että talo tuottaa oman käytettävän energiansa ja jakaa ylimääräisen energian verkkoon. Tavoite on asetettu korkealle ja toteutuminen edellyttää rakenteellisia ja energiateknisiä innovaatioita. 

Suomessa kilpailun arviointiraati käy ensimmäisen vaiheen 43 ehdotusta nyt läpi ja valitsee neljä seuraavaan kilpailuvaiheeseen jatkajaa. Kukin neljästä jatkoon valitusta saa palkinnoksi 300 000 Norjan kruunua.

Lisätietoja: johtava asiantuntija Kristiina Koskiaho, Senaatti-kiinteistöt p. 0205 811 392.

 

Senaatti-kiinteistöt on maanlaajuisesti toimiva liikelaitos, joka valtion sisäisenä toimitila-asiantuntijana tuottaa ja tarjoaa tiloja ja niihin liittyviä palveluja valtionhallinnolle. Toimitilojen vuokraus, investoinnit sekä kiinteistöjen ja palvelujen kehittäminen muodostavat liiketoiminnan perustan. Toimintamme perustuu yhteiskuntavastuulliseen liiketoimintaan, hyvään palveluun, pitkäaikaisiin asiakkuuksiin ja kumppanuuteen. Tuomme tilalle ratkaisut. www.senaatti.fi

Nordic Built on pohjoismainen aloite, jonka tavoitteena on vauhdittaa kestävien rakennuskonseptien kehitystä. Se yhdistää keskeiset pohjoismaiset vahvuudet, tarjoaa kiinnostavan ja tehokkaan areenan yhteistyölle sekä edistää konkreettisesti hankkeita, joiden avulla on mahdollista tuottaa merkittäviä globaalin tason ratkaisuja.  Nordic Built –projektin takana on Nordic Innovation organisaatio. Lisätietoja: www.nordicbuilt.org

 

Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.