Menu
Menu

Uponor: Energiatehokkuusvaatimuksissa voi nähdä myös bisnesmahdollisuuksia

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Vuoden 2012 alusta rakentamisen energiatehokkuusvaatimuksia kiristetään 20 prosenttia. Käyttöön otetaan myös niin sanottu kokonaisenergiavaatimus.

Rakennus- ja energiateollisuuden edustajat ovat lähiviikkoina kritisoineet energiamääräysten kiristymistä – mm. muutostahdin nopeutta.

Uponor (tiedote kokonaisuudessaan löytyy täältä) ottaa liiketoimintalähtöisen kannan. Yhtiön mukaan uusien energiamääräysten vaatimukset saavutetaan esimerkiksi talotekniikkaa kehittämällä:

– Lämmitysmuodon valinta on otettava  entistä varhaisemmassa vaiheessa huomioon. Taloteollisuuden ja talotekniikkayritysten on tehtävä tiiviimpää yhteistyötä.

– Talotekniikalla vaikutetaan samanaikaisesti sekä energian kulutukseen että energian tuottoon.

– Etulyöntiasemassa ovat uusiutuvat energialähteet, kaukolämpö ja  teknisistä ratkaisuista lämpöpumpputekniikka sekä vesikiertoinen  lämmönjakojärjestelmä.

– Talon eristävyyden ja tiiveyden ohella sen laskennalliseen  energiatehokkuuslukuun vaikutetaan lämpimän käyttöveden  lämmityksellä, ilmanvaihdon lämmön talteenoton hyötysuhteella ja lämmitysmuodon  valinnalla.

– Uusiutuvat määräykset edellyttävät, että huonelämpötila ei saa ylittää 27  asteen jäähdytysraja-arvoa asuinrakennuksessa enemmän kuin 150 astetuntia.  Tavoitetila voidaan saavuttaa mm. yhdistämällä lattiaviilennys tuloilman  jäähdytyksen kanssa.

Tiedotteet ovat esimerkiksi  täällä, täällä ja täällä.

Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami