Menu
Menu

Euroopan komissio kuulee kiinteistö- ja rakennusalaa tulevien kestävän rakentamisen poliittisten linjausten muodostamisesta

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Euroopan komissio haluaa julkisella kuulemisella luoda suuntaa kestävän rakentamisen tuleville poliittisille linjauksille ja ohjaukselle.

Konsultaation keskipisteessä ovat rakennusmateriaalit (mukaan lukien jäte), vesi ja rakennustuotteisiin sitoutunut energia. Sen tavoitteena on herättää keskustelua ja osoittaa materiaalitehokkuuden sekä siihen liittyvien ympäristövaikutusten merkittävyys rakennusten koko elinkaaren aikana. Keskeistä on, että tarkastelussa huomioidaan myös purkuvaiheen ja materiaalien kierrätyksen aiheuttamat vaikutukset.

“On ehdottoman tärkeää, että kestävän rakentamisen kannattajat ottavat osaa poliittisten linjausten luomiseen ja tekevät yhteistyötä Euroopan komission kanssa, jotta tulevaisuuden strategiset linjaukset saadaan luotua. Kuuleminen ja sitä seuraava kommentointi asettaa suunnan kestävän rakentamisen EU-tason poliittiselle ohjaukselle.” WorldGBC:n Eurooppa-verkoston Senior Policy Advisor James Drinkwater toteaa.

Kuulemisella komissio haluaa lisätä tietoisuutta kuluttajien, rakennuttajien ja julkisen hankintatoimen keskuudessa ja luoda kysyntää ympäristön kannalta kestäville rakennuksille.

Kuuleminen sulkeutuu 1. lokakuuta 2013. Lisätietoja kuulemisesta löytyy englanninkielisestä taustadokumentista ja komission sivuilta.

HUOM! GBC Finland kokoaa yhteen jäsenorganisaatioidensa vastauksia Green Building Councileiden Eurooppa-verkoston yhteisen kannan muodostamiseksi. Tästä mahdollisuudesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Sami Lankiniemeen (sami.lankiniemi@figbc.fi). 

[hr]

Vastaa kuulemiseen täällä

Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami