Kansainvälinen rakennus- ja talotekniikka-alan tapahtuma, FinnBuild 2010 sekä ympäristö- ja yhdyskunta-alan tapahtuma Ympäristö, Yhdyskunta, Vesi&Viemäri, Jäte&Kierrätys järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 6.–9. lokakuuta. Rakennus- ja ympäristöasiat keräsivät Messukeskukseen neljän päivän aikana 35 945 kävijää.

FinnBuild-messuilla torstaina järjestetyssä Rakennusalan Tulevaisuusklinikassa puhunut vihreän linjan arkkitehti Anders Nyquist nosti esityksessään esille uudenlaisen ajatustavan tärkeyttä rakennusalalla. Nyquistin mukaan rakennusalan markkinat ovat tulevaisuudessa suuret, mutta alalla tarvitaan täysin erilaista ajattelumallia. Viidenkymmenen vuoden sisällä 75 % ihmisistä asuu kaupungeissa, ja tämä tuo uusia haasteita kaupunkisuunnitteluun.

Ympäristö, Yhdyskunta, Vesi&Viemäri, Jäte&Kierrätys -messujen teemana oli tänä vuonna kestävä korjausrakentaminen. Ympäristö- ja yhdyskuntamessuilla kiinnostivat erityisesti keskustelut haja-asutuksen jätevesiasetuksesta, energiatuotannon öljy- ja hiiliriippuvuudesta sekä nanoteknologiasta.

Tagged with →  
Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.