Menu
Menu

Greenbuild 2010 Conference and Expo Chicagossa

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Vuosittaiset Greenbuild messut järjestettiin 16.-19.11.2010 Chicagossa, jonne kokoontui yli 28 000 alan asiantuntijaa tutustumaan messuihin, kuuntelemaan luentoja sekä osallistumaan excursioille ja verkostoitumistilaisuuksiin. Osanottajia oli mukana 114 maasta. Suomea edusti parin kymmenen hengen joukko, joista iso osa työskentelee FIGBC:n jäsenyrityksissä.

Yksi messujen 1800 messuosastosta oli Pohjoismaiden ministerineuvoston Nordic Solutions –messupaviljonki, jossa ruotsalaisten ja tanskalaisten yritysten vierellä suomalaista osaamista pitivät ansiokkaasti esillä Insinööritoimisto Olof Granlund Oy ja Optimaze.net (Rapal Oy), joka on yksi FIGBC:n perustajajäsenistä. Granlundin messuteemana oli GreenBIM eli kestävän kehityksen mukaisen rakentamisen ja tietomallinnuksen integroiminen palvelukokonaisuudeksi. Optimaze.netin toimitilojen ympäristöjohtamisen ohjelmistoratkaisut ja keskittyminen olemassa olevien toimitilojen parempaan ja tarkoituksen mukaisempaan käyttöön herätti kiinnostusta suositun osaston kävijöiden joukossa.

Moni kävijöistä oli päivittämässä tietojaan LEED-ympäristöluokituksista, joita julkaistiin tilaisuuden aikana kaksi: LEED for Healthcare ja LEED for Retail.  Tapahtumassa uutisoitiin myös kansainvälisen LEED International järjestelmän kehitystyön aloittamisesta. Työtä ohjaavassa ohjausryhmässä on mukana Pohjoismaista edustusta Ruotsista ja Norjasta. Messujen LEED painotteisuus jätti osittain varjoonsa muita ympäristötehokkaaseen rakentamiseen liittyviä näkökohtia, joita muun muassa luentotilaisuuksissa nostettiin esille.

Messujen ja tilaisuuksien henki oli erittäin hyvä. Suurinta antia olivat uudet ajatukset ja kontaktit, joita osanottajat muutaman päivän intensiivisen tapahtuman aikana saivat.

Greenbuild 2011 järjestetään ensimmäistä kertaa Yhdysvaltojen ulkopuolella: 4-7.10.2011 Torontossa Kanadassa.

Lisätietoja:

Greenbuild Expo

Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami