Halpatalopaketti – voisiko talon saada 300 dollarilla?

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Hökkelikylissä asuminen on ankeaa:

– Hökkeliasumuksissa ei usein ole kunnollisia saniteettitiloja: taudit leviävät.

– Paloherkästä rojusta kootut asumukset syttyvät helposti palamaan: jopa ruoanlaitto voi olla vaarallista puuhaa.

– Slummiasumukset ovat usein pimeitä: lapset eivät voi lukea ja päästä koulunkäynnin kautta ulos köyhyydestä.

Harvard Business Review’n blogissa markkinointikonsultti Christian Sarkar ja kansainvälisen liiketoiminnan professori Vijay Govindarajan kirjoittivat, kuinka tärkeä merkitys kunnollisella asumuksella on köyhyyden poistamisessa. He heittivät ilmaan idean 300 dollarin talosta.

Blogikirjoitus sai valtavasti positiivista palautetta. Kirjoittajat avasivat halvan talopaketin ideointia varten oman nettisivuston, jonka kautta rakentamisen ammattilaiset voivat jakaa halpatalopaketin suunnittelutyöhön liittyviä ideoita.

Maailman ensimmäiseen matkapuhelimeen ei monellakaan ollut varaa. Nyt sellaisen saa muutamalla kymmenellä eurolla ja matkapuhelimenkäyttäjiä on reilusti yli miljardi. Monen elintaso on matkapuhelinten yleistymisen myötä noussut (esim. matkapuhelimen vuokrauspalvelut, kännyköiden latauspalvelut).

Sama voitaisiin tehdä taloille.

On kehitettävä talokonsepti, jossa on saniteettitilat, aurinkopaneelit ja hyvä ilmanvaihto. Materiaalin pitäisi sopia massatuotantoon ja muutaman sadan dollarin talopakettia varten pitäisi järjestää mahdollisuus mikrolainaan.

Kunnollinen asumus vähentäisi tauteja, lisäisi asukkaiden turvallisuutta ja nostaisi heidän elintasoaan. Sitä paitsi talokonseptin kehittäjä pääsisi kiinni suuriin markkinoihin: maailman ihmisistä tällä hetkellä noin 827 miljoonaa asuu slummeissa.

Lisää asiaa halpatalokonseptista ja sen ideoinnista löytyy tästä linkistä.

Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami