Menu
Menu

Homevauriot korjaukseen – suomalaistutkijat kehittävät korjaustarpeiden arviointimenetelmää

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Suomalaiset tutkijat käynnistävät Toxtest-tutkimushankkeen, jonka tavoitteena on kehittää sisäympäristönäytteille soveltuva käytännöllinen mittausmenetelmä. Menetelmää hyödynnettäisiin homevaurion vakavuuden arvioinnissa.

Ympäristöministeriön mukaan 600 000–800 000 suomalaista altistuu päivittäin homeesta aiheutuville sisäilman epäpuhtauksille. (Kirjoitin blogissa aiheesta aiemmin täällä).

Alttiimpia homeongelmille ovat 1960–1980-luvun rakennukset, jotka muodostavat suuren osan Suomen rakennuskannasta ja ovat nyt peruskorjausiässä. Mistä korjaaminen pitää aloittaa?

”Rakennusten korjaustarpeen arviointia vaikeuttaa käytössä olevien menetelmien rajallisuus. Puutetta on muun muassa keinoista, joiden avulla voidaan arvioida vaurion terveydelle haitallisia ominaisuuksia”, Kosteus- ja hometalkoiden ohjelmapäällikkö Juhani Pirinen sanoo. Toxtest-tutkimushanke on osa kosteus- ja hometalkoita, joka on valtioneuvoston päätöksellä käynnistetty viisivuotinen ohjelma. Hankekokonaisuutta vetää ympäristöministeriö.

Kolmivuotinen tutkimushanke toteutetaan sosiaali- ja terveysministeriön johdolla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Helsingin yliopiston sekä Työterveyslaitoksen yhteistyönä.

Lisää Toxtest-tutkimushankkeesta täällä.

Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami