IMG_0833

Iso Roobertinkadun kiinteistöjen omistajille järjestettiin eilen aurinkosähköilta, joka oli lähtölaukaus kiinteistöjen aurinkopaneelihankinnoille kantakaupungissa. Osallistujien runsas määrä oli iloinen yllätys. 40 päinen kuulijakunta täytti Roba Cafén takatilan niin täyteen, että lisätuoleja haettiin kiireesti tilaisuuden alkaessa.

Tilaisuudessa aurinkoenergia-apostoli Janne Käpylehto Dodo ry:stä selvitti kiinteistö- ja taloyhtiöiden edustajille hyvin käytännöllisellä tasolla, miten aurinkosähkökapasiteetti kannattaa mitoittaa ja mikä on investoinnin takaisinmaksuaika. HSY:n energia-asiantuntija Teemu Kettunen neuvoi miten aurinkoenergian hankinta kannattaa kilpailuttaa ja arkkitehti Pekka Hänninen selvitti yleisölle, että myös historiallisesti merkittäviin suojeltuihin rakennuksiin on mahdollista asentaa paneeleita.

Kiinnostus aurinkosähköön oli suurta ja yleisö valppaana esitti tiukkoja kysymyksiä asiantuntijoille. Tilaisuuden tuloksena yhteensä 9 kiinteistöä ilmoitti haluavansa teettää tarkemman selvityksen, miten aurinkosähkö systeemi kannattaisi mitoittaa heidän kiinteistöönsä ja miten paneelit kannattaisi sijoittaa katolle. Nyt Roballa jännitetään, milloin saadaan tehtyä ensimmäiset asennukset.

Tilaisuuden esitysmateriaalit tullaan lisämään Ilmastokadun nettisivuille: www.ilmastokatu.fi

Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.