Viime viikon vuosikokouksemme ohjelma jatkui sääntömääräisten asioiden jälkeen rennommissa merkeissä jäsentilaisuudella.

Herkuttelun lomassa Granlund Consultingin johtava asiantuntija Robbie McGrath (kuvassa alla) kertoi miten  ja miksi hyvinvoinnista on tullut yhä tärkeämpi osa kestävää kehitystä kiinteistö- ja rakennusalalla. ”Everyone expects a good building”, McGrath totesi ytimekkäästi. Hyvinvoinnin käsite on muuttunut ja laajentunut viimeaikaisen kehityksen myötä, mutta rakennuksemme eivät vielä ole tätä kehitystä onnistuneet myötäilemään.

Hyvinvointia lisäävien ja hyvinvoivien tilojen kysyntä tulee jatkossa kasvamaan ja tätä ennustetta tukevat WELLin sekä Hyvinvoiva tila -konseptin kaltaisten tuotteiden kysyntä markkinoilla. Katso Robbien esitys tästä.

Kuulimme myös mitä tuoreinta tietoa kestävän rakentamisen saralta kun tutustuimme opinnäytetyökilpailuumme osallistuneisiin töihin. Kilpailuun tuli tänä vuonna 13 erinomaista lopputyötä sekä yliopistoista että ammattikorkeakouluista. Kilpailuehdotuksissa käsiteltiin muun muassa asukkaan tukemista vähähiilisessä asumisessa, puurakentamista mutta myös kaukolämmön kysyntäjoustoa ja sisäolosuhteen huomioivaa korjausrakentamista, digitalisaatiota unohtamatta.

Kilpailun asiantuntijaraatina toimi GBC Finlandin Koulutus-toimikunta, joka palkitsi töistä kaksi parasta. Tänä vuonna palkinnon saivat Lilja Mustila ja Elias Härkönen, onneksi olkoon!

Lue lisää palkituista töistä ja opinnäytetyökilpailusta sekä katso voittajien esitykset tästä!

Kiitos kaikille vuosikokoukseen ja jäsentilaisuuteen osallistuneille jäsenillemme sekä Granlund Consultingille illan sponsoroinnista!

Share →