Maija Virta luovutti seuraajalleen toimistusjohtajan vihreän nuijanGreen Building Council Finlandin kesäistä jäsentilaisuutta vietettiin kulttuurikeskus Korjaamolla tiistaina 5.6. Tilaisuudessa julkistettiin myös Green Building Council Finlandin uusi toimitusjohtaja. Toimessa syyskuun alussa aloittava Heli Kotilainen oli paikalla esittäytymässä sekä vastaanottamassa nykyisen toimitusjohtajan Maija Virran luovuttaman toimitusjohtajan vihreän nuijan. Paikalle oli saapunut kiitettävä määrä FiGBC:n jäseniä nauttimaan aurinkoisesta iltapäivästä sekä kuuntelemaan kiinnostavia puheita kestävästä ja vastuullisesta yritystoiminnasta.

Ulla Roiha Finnish Business & Society -verkostosta oli paikalla kertomassa vastuullisesta yritystoiminnasta ja yritysvastuun trendeistä. ”Yrityksillä on merkittävä rooli yhteiskunnallisten asioiden kehittämisessä ja ylläpitämisessä. Vastuullisesti toimiva yritys ottaa toiminnassaan huomioon paitsi taloudellisen myös sosiaalisen ja ekologisen näkökulman”, Roiha muistutti.

Yritystoiminnan paineet vastuullisuuden suhteen kasvavat jatkuvasti: jotta yritys voi säilyttää kilpailuetunsa ja olla samanaikaisesti vastuullinen, yrityksen ylimmän johdon on ymmärrettävä ja sitouduttava kestävään kehitykseen. Roiha kehotti paikalla olleita kuulijoita miettimään, mikä on oman yrityksen vastuu ja miksi yritys on ennen kaikkea olemassa.

Hukkatila Oy:n toiminnanjohtaja Jaakko Lehtonen kertoi yhdistyksen toiminnasta ja innosti myös tilaisuuteen osallistuneita pohtimaan käyttämättömien tilojen uudelleenkäyttöä. Hukkatila Oy:n tavoitteena on auttaa yrityksiä tunnistamaan rakennetun ympäristön vajaakäyttöä sekä siinä piilevää kysyntää.

”Monet yritysrakennukset ovat kuin pieniä kaupunkeja: mitä avoimemmin yritys toimii myös tilojensa suhteen, sitä hedelmällisempää toiminta on kaikin puolin”, Lehtonen totesi. Sen lisäksi, että uusista rakennuksista rakennetaan energiatehokkaita, myös jo olemassa olevien tiloja tulee hyödyntää tehokkaammin.

Suomalaiset toimijat voivat osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan vahvasti käytännön tasolla myös ulkomailla. Komitu Architects -kollektiivin arkkitehtiopiskelijat Noora Aaltonen ja Elina Tenho kertoivat Kambodzhaan toteutettavasta osallistavasta nuorisokeskus-projektista, jossa talon suunnittelu ja toiminta pyritään toteuttamaan alusta asti yhteistyössä paikallisten tahojen kanssa.  ”Osallistava toiminta eli yhteistyökumppanit mukaan ottava toiminta kerryttää sekä tieto-taitoa että kulttuuritietämystä puolin ja toisin”, Aaltonen painotti.

 

Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.