Menu
Menu

Jäsentilaisuudessa vieraana Frank Hovorka

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Maaliskuun jäsentilaisuudessa oli vieraana Frank Hovorka Caisse des Depots investointirahastosta Ranskasta. Hän esitteli Saksaan rakennuttamansa toimistokohteen ja kertoi sen luokittelusta saksalaisella DGNB:llä. Lisäksi hän kertoi siitä miten investoijat ja tekniset ihmiset pitäisi saada yhdessä miettimään kestävän kehityksen haasteita rakennetussa ympäristössä.

Frank Hovorka tulee ranskalaisesta investointirahastosta Caisse des Dépôts, joka on kansainvälinen edelläkävijä kestävässä taloudessa ja edistää maassaan mm. kestävän kaupunkirakenteen kehittymistä ja uusiutuvien energialähteiden käyttöönottoa. Frank Hovorka vastaa kiinteistöliiketoiminnan kestävästä kehityksestä rahastossa. Frank Hovorka on myös aktiivinen UNEP FI:n (United Nations Environmental Program, Finance Initiative) kiinteistötyöryhmässä, RICS:ssä (Royal Institution of Chartered Surveyors) ja SBA:ssa (Sustainable Buildings Alliance).

Frank Hovorka on ollut kehittämässä kiinteistöjen ympäristöluokitustyökaluja niin Ranskassa (HQE) kuin Saksassakin (DGNB). Lisäksi hän on ollut viime vuosina vastuussa lähes nollaenergiarakentamisen konsepteista Icadessa, joka on Caisse des Dépôts:n tytäryhtiö.

Esityksessään Frank Hovorka esitteli Saksaan valmistuneen toimistotalon, sen teknisiä ratkaisuja ja ympäristöluokituksen, joka tehtiin saksalaisella DGNB:llä. Kyseisessä kohteessa panostettiin mm. aurinkosuojauksen ja päivänvalo-ohjauksen integrointiin sekä eri jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien käyttöön eri vuodenaikoina. Rakennuksen primäärienergiankulutus on 120 kWh/m2,vuosi (sähkön primäärienergiakerroin vaihtelee saksassa 2,7 ja yli 3 välillä riippuen käyttötilanteesta).

Lisäksi Frank Hovorka kertoi haasteista saada investoijat ja tekniset ihmiset keskustelemaan samaa kieltä ja yhdessä. Tässä työssä tulevat auttamaan niin ympäristötehokkuuden avainmittarit kuin niihin pohjautuvat erilaiset luokitusjärjestelmätkin. Rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmiähän on maailmassa jo yli 180 ja uusia kehitetään kaiken aikaa. Hänen mukaansa on selvää, että tulevina vuosina investoijat haluavat sijoittaa vihreisiin rakennuksiin koska niiden arvo tulee olemaan parempi kuin tavallisten rakennusten. Haasteena on miten vihreys arvotetaan kiinteistön arvoa määriteltäessä.

Frank Hovorkan esitykset ja tietoa Caisse des Depots:sta:

Tässä on myös uusinta materiaalia UNEP:lta, PPB:ltä ja RICS:ltä.

 

Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami