Kansainvälinen teemaviikko: vihreä rakentaminen tekee arjesta parempaa

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

TIEDOTE 17.9.2012

Kuluvalla viikolla 17.-21.9 vietetään kansainvälistä vihreän rakentamisen viikkoa. Viikon aikana yli 20 000 kiinteistö- ja rakennusalan organisaatiota 90 eri maassa tuo esiin ekologisen rakentamisen hyötyjä ja mahdollisuuksia erilaisissa tapahtumissaan. Suomessa vihreän rakentamisen periaatteita edistää Green Building Council Finland, joka on siirtymässä uusille urille uuden toimitusjohtaja Heli Kotilaisen aloitettua yhdistyksen johdossa.

“Vihreä rakentaminen ei ainoastaan säästä energiaa, vaan myös parantaa ihmisten elämänlaatua ja luo työpaikkoja. Haluamme lisätä tietoisuutta rakennusten vaikutuksista ihmisten elinympäristöön ja elämänlaatuun”, sanoo Heli Kotilainen.

 Rakennus- ja kiinteistöalalla on valtava potentiaali myös ilmastonmuutoksen torjumisessa. Rakennukset ovat yksi suurimpia energian kuluttajia maailmassa: ne käyttävät lähes 40 prosenttia koko maailman energiasta ja tuottavat kolmanneksen kaikista kasvihuonepäästöistä.

 Vihreä rakentaminen pyrkii vastaamaan ympäristöhaasteisiin tuomalla ekologisen näkökulman rakennusten koko elinkaareen. Kestävät ja kierrätettävät rakennusmateriaalit, luonnonvalo, uusiokäyttö ja viheralueet ovat esimerkkejä sellaisista rakentamisen käytännöistä, joiden avulla voidaan vähentää päästöjä ja säästää energiaa.

 

Rajoja ylittävää yhteistyötä vihreän rakennetun ympäristön puolesta

 Kaksi vuotta sitten perustettu Green Building Council Finland on siirtymässä uuteen vaiheeseen tuoreen toimitusjohtajan astuessa remmiin. Järjestö edistää kestävää kehitystä osaksi kiinteistö- ja rakennusalan toimintaa lisäämällä tietoa, osaamista ja yhteistyötä alalla. Kirjava verkosto pitää sisällään yrityksiä, yhdistyksiä, kuntia ja kouluja, jotka haluavat vakiinnuttaa kestävän kehityksen luonnolliseksi osaksi koko rakennettua ympäristöä. Jäsenkuntaan kuuluu tällä hetkellä noin 90 organisaatiota ja se kasvaa koko ajan.

 “Haluamme saada suomalaiset toimijat yhdessä edistämään kestävämpää ajattelua rakennus- ja kiinteistöalalla. Yhdessä voimme jatkossa toimia yhä enemmän myös yhteiskunnallisena äänitorvena”, sanoo Heli Kotilainen.

 Vihreää rakentamista edistetään myös käytännön tasolla yhdistyksen Värkki-hankkeessa tarjoamalla kiinteistö- ja rakennusalan käyttöön mittarit, joilla voidaan seurata rakennusten eko- ja energiatehokkuutta. Mittarit lanseerataan ensi vuoden alussa.

 Järjestö on osa kansainvälistä World Green Building Council -verkostoa, ja tekee lisäksi tiivistä yhteistyötä  muiden Pohjoismaiden kanssa. Yhteistyö huipentuu Nordic GBC -konferenssiin Helsingissä 31.1.-1.2.2013, kun Kaapelitehtaalle kokoontuu yli 300 kiinteistö- ja rakennusalan toimijaa  vaihtamaan näkemyksiä vihreän rakennetun ympäristön haasteista, mahdollisuuksista ja parhaista käytännöistä.

 

Lisätiedot:

Heli Kotilainen, toimitusjohtaja

p. 040 579 3611/ etunimi.sukunimi@figbc.fi

Green Building Council Finland

 

Lue lisää:

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami