Kestävä arki -kyselyn satoa ja Globe Hope -tuotteiden onnelliset voittajat!

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Osana World Green Building Week -tapahtumaa kyselimme ihmisiltä vinkkejä kestävään arkeen kotona, kouluissa ja toimistoissa.

Vinkkejä kestävään asumiseen kertyi eniten. Mukana oli tuttuja niksejä energian ja veden säästämiseksi, kuten lämpötilan laskeminen ja patterien säätäminen, huoneistokohtaisen vedenkulutuksen mittaus sekä hehkulamppujen korvaaminen ledeillä. Energiansäästöneuvot ovat siis selkeästi jo iskostuneet ihmisten mieliin! Asumista katsottiin laajasti elämisen näkökulmasta, ja suuri osa vinkeistä keskittyikin ruokaan. Niissä kehotettiin hyödyntämään syksyn antimia ja ruoan tähteitä sekä vaadittiin perunakellareita takaisin. Myös tavaroiden kierrätystä suositeltiin. Lue lisää kestävästä asumisesta!

wgbw_44_01

Kestävät toimistot -teemamme keräsi sekin mukavasti vinkkejä. Neuvot liittyivät niin toimistoissa tehtäviin parannuksiin, kuten käsipyyhkeiden korvaaminen rullilla sekä valojen ja tietokoneen sammuttaminen, kuin liikkumiseen “Ratikalla kokoukseen!” ja rakentamisvaiheeseen asti “Rakennusajan jätteen talteenotto ja lajittelu”. Liikelahjat myös kehotettiin vaihtamaan hyväntekeväisyyslahjoituksiin. Lue lisää kestävistä toimistoista!

Kyselyymme vastanneissa ei tainnut olla koululaisia tai opettajia, sillä vinkkejä koulumaailmaan ei kertynyt montaa. Laatu korvasi kuitenkin määrän: huomio haluttiin kiinnittää viherympäristön elvyttävään voimaan ja kouluvihkojen tehokäyttöön. Lue lisää kestävistä kouluista!

Kyselyn yhteydessä oli mahdollisuus myös voittaa Globe Hope -tuotteita. Onnelliset voittajat ovat Pekka Häyhä ja Markku Haapasaari.

Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami