2015-Kilpailu_logo

Suomen fiksuin ja viihtyisin asuintalo 2015 -kilpailu

Green Building Council Finland järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa kilpailun, jolla haetaan vuoden 2015 energian- ja vedenkäytön osalta fiksuinta sekä sisäolosuhteiltaan ja yhteisöllisyyden osalta viihtyisintä asuintaloa.

Kilpailun tarkoituksena on haastaa alaa tarjoamaan ja kehittämään energiatehokkaita ja viihtyisiä asuintaloja sekä tuomaan positiivisia kohteita rohkeasti julkisuuteen. Samalla halutaan benchmarkata asuinrakentamisen tämänhetkistä tasoa.

Kilpailuun osallistuminen on avoin kaikille asuinkiinteistöjen omistajille ja vuokranantajille. Kilpailuun hyväksytään asuinkäytössä olevia kokonaisia kiinteistöjä tai yksittäisiä asuintaloja, jotka voivat osoittaa luotettavasti oman toimintansa ostoenergian ja veden kulutuksensa sekä tekemään tyytyväisyyskyselyn asukkaille.

Kohteita mitataan Green Building Council Finlandin Rakennusten elinkaarimittareilla, jotka ovat helposti osallistujien käytettävissä:

  • Energiankulutus (Ostoenergian kulutus)
  • Vedenkulutus
  • Tyytyväisyys (Sisäympäristöön tyytyväiset: lämpöviihtyvyys, huoneilman laatu, valaistus- ja ääniolosuhteet sekä yhteisöllisyys)

Kilpailu on paitsi erinomainen tapa aktivoida asukkaita, myös oiva kannuste ja helppo työkalu energian sekä vedenkäytön ja viihtyvyyden seuraamiseen, yhdessä asukkaiden kanssa vaikka vuosittain.


Säännöt, ohjeet ja materiaalit

Pikaohjeet osallistumiseen (pdf)
Kilpailun säännöt (pdf)
Tyytyväisyyskyselylomake (pdf)
Lehdistötiedote (pdf)
Logo (pdf)


Ilmoittautuminen

Kilpailuun ilmoittaudutaan sähköpostitse 30.6.2015 mennessä osoitteessa: info@figbc.fi
Huom! Ilmoittautumisaika on pidennetty 17.8. asti!


Voittajan valinta

Voittajan valitsee mainittujen tunnuslukujen ja harkintansa perusteella jury, johon kuuluvat kilpailun yhteistyökumppaneiden edustajat. Raadin jäseniä ovat Maarit Haakana (Ympäristöministeriö), Juha Toivanen (Energiavirasto), Harri Heinaro (Motiva), Aija Tasa (RAKLI), Timo Tossavainen (Kiinteistöliitto), Auri Häkkinen (Rakennuslehti) ja puheenjohtajana Heli Kotilainen (GBC Finland). Sihteerinä toimii Jessica Karhu (GBC Finland).

Finalistit esitellään ERA17 -vuosipäivänä 22.10. ja kilpailun voittajat, juryn kunniamaininnat ja osallistujat julkistetaan samana päivänä illalla Green Celebration 2015 -gaalassa. Katso Gaalan kotisivut!


Lisätietoja kilpailusta: Heli Kotilainen, heli.kotilainen@figbc.fi, puh. 040 579 3611, Green Building Council Finland.

Yhteistyökumppaneina YmpäristöministeriöEnergiavirasto, Motiva, RAKLI, Kiinteistöliitto ja Rakennuslehti sekä VAETS-verkosto (energiatehokkuussopimukset/vuokra-asuntoyhteisöt).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.