Viiden Pohjoismaan arviointiraadit ovat huolellisen pohdinnan jälkeen valinneet kiinteistöjen peruskorjauskilpailu Nordic Built Challengen 20 finalistia, neljä per kiinteistö. Ehdotuksia tuli yhteensä 171. Kukin finalisti saa 300 000 Norjan kruunun (noin 40 000 euron) palkinnon ja oikeuden edetä kilpailun toiseen vaiheeseen.

Suomen-kilpailuun lähetettiin yhteensä 43 ehdotusta. Neljän finalistin valinnasta vastannutta arviointiraatia johti Juha Lemström. Hän on operatiivinen johtaja Senaatti-kiinteistöissä, joka omistaa kilpailun Suomen-kohteen, Tampereen Hippostalon. Lemströmin mukaan arviointiraadin yleisvaikutelma oli se, että ehdotukset olivat kaiken kaikkiaan hyvin valmisteltuja, ammattimaisia ja monipuolisia.

”Nordic Innovation haluaa kilpailun tulosten lujittavan Pohjoismaiden asemaa kestävässä korjausrakentamisessa. Olemmekin erittäin tyytyväisiä saatujen ehdotusten laatuun, joskin se teki 20 finalistin valinnasta hyvin haasteellista”, toteaa Trine Pertou Mach, joka on Nordic Builtin projektipäällikkö ja Nordic Innovationin Senior Innovation Adviser. 

Arvokkaita ideoita ja kokemuksia tuleviin projekteihin

Finalistit saavat oikeuden edetä kilpailun hankekehitysvaiheeseen, jossa ehdotuksista pitää tulla realistisia ja toteuttamiskelpoisia. Senaatti-kiinteistöjen Juha Lemströmin mukaan toisen vaiheen odotukset ovat korkealla.

”Finalisteilla on jo nyt tuoreita ideoita kestävistä toteutustavoista sekä eko- ja energiatehokkaasta korjausrakentamisesta. Kaikki ideat eivät ole sellaisenaan toteutuskelpoisia, mutta niissä on tuoretta näkökulmaa ja kehityspotentiaalia”, Lemström toteaa.

Lemströmin mukaan kilpailu on ollut ilman muuta onnistunut Senaatti-kiinteistöjen ja kestävän kehityksen kannalta. ”Olemme jo nyt saaneet valtavasti uusia ideoita ja uutta tietoa, joita varmasti hyödynnetään monissa tulevissa projekteissa”, Lemström jatkaa.

 

Tutustu 20 pohjoismaiseen finalistiin ja neljään Suomen-ehdokkaaseen täällä:

http://www.nordicinnovation.org/nordicbuilt/finalists


Lisätietoja: 

Malin Kock, communications adviser
+47 95 92 49 53
m.kock@nordicinnovation.org

Trine Pertou Mach, senior innovation adviser
+47 95 13 67 73
t.mach@nordicinnovation.org

Hans Fridberg, innovation adviser
+47 46 92 03 40
 h.fridberg@nordicinnovation.org


Nordic Built Challenge on avoin ja monialainen suunnittelukilpailu, jonka aiheena on yhden kiinteistön peruskorjaus kussakin Pohjoismaassa. Kilpailu kannustaa innovoimaan ja kehittämään kestäviä, toteuttamiskelpoisia ja yleispäteviä korjausrakentamiskonsepteja Pohjoismaiden yleisimmille kiinteistötyypeille. Kaiken perustana on Nordic Built Charter -niminen peruskirja.

Nordic Built Challenge -kilpailun viisi voittajaa saavat mahdollisuuden solmia kiinteistöjen omistajien kanssa konsulttisopimuksen ja mahdollisuuden toteuttaa projektinsa. Lisäksi ne tavoittelevat Nordic Built Challengen pääpalkintoa, joka on miljoona Norjan kruunua (135 000 euroa).

Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.