Järjestyksessään kolmas pohjoismaisten Green Building Councileiden yhteistyönä toteutettu Nordic GBC Conference 2013 järjestettiin Helsingin Kaapelitehtaalla 31.1.–1.2.2013.

Kestävän korjausrakentamisen ympärille rakennetun konferenssin keskeisimpiä teemoja olivat olemassa olevan rakennuskannan kestävä kehittäminen, vihreän rakentamisen taloudelliset vaikutukset, kestävät toimitilat sekä ympäristöystävälliset energiaratkaisut. Jokaiseen teemaan perehdyttiin sekä kotimaisten että kansainvälisten asiantuntijoiden voimin puheenvuorojen ja parhaiden pohjoismaisten esimerkkien avulla.

Konferenssin päätavoitteena oli syventää pohjoismaista yhteistyötä sekä eri maiden Green Building Councileiden että kiinteistö- ja rakentamisalan toimijoiden välillä. Lisäksi tavoitteena oli välittää tietoa alan parhaista käytännöistä yli maarajojen yhdessä oppimisen mahdollistamiseksi ja rakennetun ympäristön kestävän kehittämisen edistämiseksi. Puheenvuoroissa hahmoteltiin myös alan tulevaisuuden näkymiä.

Kuva: GBC Finland

Yhteistyötä ja vuoropuhelua

Konferenssin tärkeimpänä antina voidaan pitää sen mahdollistamaa vuoropuhelua alan toimijoiden kesken. Kaksipäiväinen tapahtuma toi yhteen erilaisia toimijoita kiinteistö- ja rakentamisalan kaikilta osa-alueilta. Kaapelitehtaalla nämä tahot pääsivät tapaamaan toisiaan rennossa ympäristössä ja vaihtamaan näkemyksiään kestävään rakentamiseen liittyen.

Erityisesti työpajoissa ja virallisen ohjelman tauoilla käyty vilkas keskustelu alleviivaakin tällaisen tapahtuman tarpeellisuutta ja viestii osallistujien aidosta halusta kehittää uudenlaista yhteistyötä ideoimalla ja suunnittelemalla asioita yhdessä.

Tapahtuma sai kiitosta myös käyttäjäläheisestä otteestaan. Erilaisten ratkaisujen hyödyt tuotiin yleisölle ymmärrettävästi esille pohjoimaisten esimerkkitapausten avulla. Samalla käsiteltiin perusteellisesti teknologian, osaamisen, laskelmien ja mittareiden sekä lainsäädännön tarpeellisuutta erilaisten hyötyjen aikaansaamisessa.

nordicgbc_214

Kuva: GBC Finland

GBC Finland haluaa kiittää onnistuneesta tapahtumasta pohjoismaisia Green Building Councileita, kaikkia päälavan ja työpajojen puhujia, näytteilleasettajia sekä tapahtuman pääyhteistyökumppaneita. Käytännön järjestelyiden sujuvuudesta kiitos kuuluu Metropolian ahkerille opiskelijoille.

Konferenssin kaikki julkaisuvapaat esitykset on kerätty konferenssin kotisivuille. Lisäksi torstain työpajojen tuloksena kootut yhteenvetokalvot on ladattu omalle alasivulleen. Tapahtuman tunnelmista pääset nauttimaan valokuvakoosteen muodossa.

Seuraavan kerran Nordic GBC Conference järjestetään Tanskassa vuonna 2015!

Nordic GBC Conference 2013 yhteistyökumppaneina:

poyry_400philips1skanska_netti_2uponor_nettiYM_netti

Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.