Suomelle ensimmäinen vihreä suurlähetystörakennus Yhdysvalloissa

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Suomen Washingtonin-suurlähetystö on saanut merkittävän amerikkalaisen ympäristötunnustuksen. Yhdysvaltain Green Building Council on myöntänyt suurlähetystölle rakennusten energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä mittaavan LEED-sertifikaatin ensimmäisenä suurlähetystönä Yhdysvalloissa.

Ympäristöluokitusperustuu neljä vuotta kestäneeseen projektiin, jonka seurauksena rakennuksen ympäristövaikutukset on minimoitu. Vuosituhannen alkuun verrattuna rakennuksen sähkönkulutus on vähentynyt 50 prosenttia ja kaasunkulutus 65 prosenttia.

Suurlähetystön vuosittainen energialasku on pienentynyt 100 000 euroa, ja rakennuksen kasvihuonepäästöjen vähennys vastaa 90 yhdysvaltalaisen kotitalouden energiankulutusta.

LEED Gold-sertifikaatin saaminen edellytti suurlähetystörakennuksen lämmitys- ja ilmastointijärjestelmän uusimista, rakennuksenhallintajärjestelmän muuttamista, valaistuksen vaihtoa ja vedenkulutuksen vähentämistä. Lisäksi esimerkiksi siivoukseen ja muuhun kiinteistönhuoltoon käytettävät kemikaalit on vaihdettu ympäristöystävällisiin tuotteisiin, kierrätystä on lisätty merkittävästi ja kaikissa hankinnoissa otetaan nyt huomioon ympäristöystävällisyys.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on maailmanlaajuiseen käyttöön levinnyt yhdysvaltalainen rakennusten suunnittelun, rakentamisen, käytön ja ylläpidon ympäristöluokitus, jota hallinnoi U.S. Green Building Council.

(http://www.finland.org/Public/default.aspx?contentid=184574&nodeid=35833&culture=fi-FI)

(http://thecable.foreignpolicy.com/posts/2010/01/20/finnish_embassy_awarded_for_going_green)

(http://blogs.nationalgeographic.com/blogs/news/chiefeditor/2010/01/finland-embassy-gets-gold-leed.html)

(http://www.politico.com/click/stories/0912/finnish_embassy_to_go_green.html)

(http://www.americaabroadmedia.org/multimedia/finnish-embassy/index.html)

Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami