Karttaa ei ole saatavissa

Päivä ja aika / Date & Time:
08/10/2018–14/10/2018
Koko päivä


Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään jälleen viikolla 41. Teemaviikko muistuttaa meille kaikille tärkeästä asiasta: energiaa ja materiaaleja järkevästi käyttämällä vähennämme hiilidioksidipäästöjä sekä muita toimintamme haitallisia ympäristövaikutuksia. Energiansäästöviikko nostaa puheenaiheeksi suomalaisten energiankäytön ja tarjoaa lukuisia keinoja järkevöittää energiankulutusta. Järkevämmällä energiankulutuksella voidaan saavuttaa säästöjä yksityiskodeissa, työpaikoilla, kouluissa ja liikenteessä.

Tämän vuoden kampanja kohdistetaan erityisesti taloyhtiöiden omistajille ja asukkaille. Taloyhtiöiden energiakustannuksista jopa 30 % koostuu hukkaenergiasta. Motiva tarjoaa sekä taloyhtiöiden hallinnolle että asukkaille ohjeita ja toimintavinkkejä, joiden avulla on helppo aloittaa taloyhtiön energiankulutuksen järkevöittäminen.

Tänä vuonna Energiansäästöviikolle osallistuville yrityksille ja yhteisöille on luvassa tietoa kestävästä työmatkaliikkumisesta. Kestävä työmatkaliikkuminen hyödyttää niin liikkujaa itseään kuin ympäristöäkin: esimerkiksi pyöräily kohottaa kuntoa ja lisää hyvinvointia, mutta lisäksi se tuo on edullisempaa, aiheuttaa vähemmän päästöjä ja helpottaa ruuhkia verrattuna yksityisautoiluun.

Lisätietoa Energiansäästöviikosta löydät Motivan sivuilta.

Ilmoittautuminen Energiansäästöviikolle: https://www.motiva.fi/ratkaisut/energiansaastoviikko/ilmoittaudu_viettajaksi