Lintulahti
Kaikukatu 6, Helsinki

Skanska LintulahtiLEED platinatason sertifikaatti

Valmistunut: 2009

Toimitilakiinteistö

Rakentaja: Skanska


Lintulahden toimistorakennus on ensimmäinen eurooppalainen LEED Platinum -sertifikaatin saanut rakennus ja toimii esimerkkinä siitä, kuinka LEEDia voi hyödyntää suomalaisissa oloissa. Lintulahti valmistui Helsingin Kalasatamaan Skanskan ja Pöyryn yhteistyön tuloksena vuonna 2010 ja on osa Euroopan Unionin Vihreän rakentamisen ohjelmaa. Sertifiointiprosessissa arvioitiin rakennuksen maankäytön kestävyyttä, vesitehokkuutta, energiankäyttöä, materiaalien valintaa ja kierrätystä, sisäilman laatua sekä suunnittelun innovatiivisuutta.

Lintulahden toimistorakennus saa kaiken käyttämänsä energian uusiutuvasta tuuli- ja vesivoimasta. Vuotuinen energiankulutus Lintulahdessa on 120 kWh/m2, joka on 27 % vähemmän kuin nykyiset suomalaiset vaatimukset. Keinotekoinen valaistus rakennuksessa on minimoitu, sillä 85 % sisätilojen valaistuksesta tulee luonnosta. Myös yli 10 % kaikista materiaaleista oli kierrätetty. Lisäksi projektissa huomioitiin sosiaalinen vastuu käyttämällä mahdollisimman paljon paikallisia työntekijöitä.

Tulevaisuudessa kaikkia rakennuksen vuokralaisia kannustetaan jatkamaan ympäristöystävällisyyden kehittämistä toimistolla. Vuokralaiset voivat muun muassa mitata energiankulutustaan ja siten kiinnittää huomiota vieläkin suurempiin energiansäästöihin.

Lisätietoja:
Michael Ekström
Vuokrauspäällikkö
+358 40 680 4500

www.skanska.fi