Tuusulan kunta on liittynyt jäseneksemme Suomessa ja samalla tottakai maailmanlaajuisesti osaksi WorldGBC-verkostoa. Kunta on sitoutunut energiatehokkuuden parantamiseen sekä uusiutuvien energialähteiden käytön edistämiseen.

Esimerkkinä kokonaisen asuinalueen toteuttamisesta energiatehokkaaksi on Tuusulanväylän kainaloon, Hyrylän entiselle kasarmialueelle rakentuva Rykmentinpuisto ja siellä vuonna 2020 järjestettävät valtakunnalliset asuntomessut.

– Green Building Council Finlandin jäsenenä Tuusulan kunta on edelläkävijä, edistämässä kestävää kehitystä rakennetun ympäristön alalla, arvioi Tuomo Sipilä. Sipilä vetää Rykmentinpuisto-ohjelmaa, joka on yksi Tuusulan kunnan merkittävimmistä aluerakentamishankkeista.

Ensimmäisenä Rykmentinpuistosta rakentuu vuoden 2020 asuntomessualue. Osana sen teemoja korostuvat asumisen ja liikkumisen energiaratkaisut sekä älykäs asuminen.

– Tuusulan kunnalle on tärkeää ohjata uuden, kokonaisuudessaan 15 000 asukkaan kodiksi tulevan asuinalueen rakentumista energiatehokkaaksi ja ympäristöystävälliseksi, Sipilä sanoo.

Rykmentinpuiston energiavisiota tukevia suuntaviivoja ovat paikallisesti tuotettu energia, uusiutuvat energiamuodot, ekologisesti kestävä rakentaminen, koko elinkaaren kattavien asumisen kustannusten huomiointi sekä uusien innovaatioiden pilotointi.

Tuusulan kunta on ollut vuodesta 2013 mukana myös Työ- ja elinkeinoministeriön energiatehokkuussopimuksessa. Sen myötä kunnassa on suunniteltu ja toteutettu energiatehokkuutta, uusiutuvien energialähteiden käyttöä sekä kestävää kehitystä edistäviä toimenpiteitä läpi koko kuntaorganisaation.


Lisätietoja:

Tuusulan kunta, asemakaava-arkkitehti Jouni Määttä, puh. 040 314 2016

Green Building Council Finland, toimitusjohtaja Mikko Nousiainen, puh. 040 525 8440

Lue lisää Rykmentinpuistosta osoitteessa rykmentinpuisto.fi

Lue lisää Tuusulan Asuntomessuista

Share →