Uusi suomalainen luovuus yhdistyy vähähiilisen rakennetun ympäristön ja viisaan kaupunkielämän kehittämisessä

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Suomi vuonna 2020: rakennusten ja alueiden ekotehokkuuden vertailu on avointa ja ymmärrettävää, tyhjät tilat ja taantuneet teollisuusalueet ovat löytäneet uusia kausi- ja pop-up -käyttäjiä hukkatiloja tarjoavien kiinteistökehitysyritysten avulla, kestävän urbaanin aktiivisuuden tuottaminen on suomalainen vientituote ja yrityksen ympäristövastuullisuusraportin voi lukea mobiilisovelluksella palvelutiskillä.

World Green Building -viikon suomalaiset tapahtumat tarjosivat mielenkiintoisen katsauksen käynnissä oleviin kehitysprojekteihin, jotka kaikki edistävät vähähiilisen yhteiskunnan rakentamista. Työpajat ja seminaarit osoittivat miten eri organisaatiot ja ihmiset ovat yhdessä rakentamassa luovilla ratkaisuilla ja kokonaisvaltaisesti kestävää suomalaista yhteiskuntaa.

Hiilineutraali yhteiskunta ei ole mahdollista ainoastaan energiatehokkaiden rakennusten ja älykkäiden sähköverkkojen avulla, vaan kestävä rakennettu ympäristö tarvitsee myös viisaita käyttäjiä ja ekologista elämäntapaa tukevia palveluita. Sitran Low2No-hankkeen filosofia ja kestävyyden tavoittelu yhdistää vihreän rakentamisen ja kestävän kaupunkielämän. World Green Building -viikon aikana järjestetyssä Sitran työpajassa jatkotyöstettiin viisaan kaupunkielämän uusia konsepteja, jotka olivat kehittäneet Sitran ja Demos Helsingin Low2No Campille kesällä 2011 osallistuneet urbaanit aktivistit. Nämä uudet yritykset ja palvelut synnyttävät vähän hiilidioksidipäästöjä mutta paljon aktiivista kaupunkielämää.

Ab Hukkatila Oy on erilainen kiinteistökehitysyritys, joka avaa tyhjät korttelit, parkkipaikat, ankeat asemat, takapihat ja vanhat pannuhuoneet niille, jotka tarvitsevat tilaa.

School of Activism kylvää osaamista urbaanista aktiivisuudesta sinne, missä ei tapahdu ja luo kansainvälisiä intohimoisten tekijöiden verkostoja sinne, missä tapahtuu.

100 tietä Eedeniin on yhteiskunnallinen yritys, joka tekee urbaanista ruoantuotannosta osan kaikkien kaupunkilaisten elämää.

Aquaponics tuotteistaa ja integroi ruokakasvien vesikastelujärjestelmiä ja kalankasvatausmenetelmiä soveltavaa kaupunkiviljelyteknologiaa aluekehityshankkeisiin, rakennustuotevalikoimaan ja kuluttajamarkkinoille.

Pukuhuone.fi on tyylin ja toimivuuden nimeen vannova pukeutumisopas ja tarinankertoja, joka auttaa todellisen tyylin etsijöitä löytämään niin inspiraation kuin kestävän tyylin tarjoajatkin.

Lisätietoja konseptien takana olevista ihmisistä täällä.

Green Building Council Finland seuraa mielenkiinnolla kestävää ja viisasta kaupunkielämää tukevien konseptien kehitystyötä ja esim. ympäristövastuullisuusraportoinnin kehittämistä. Tilojen uusiokäyttö, kaupunkiviljely ja asukkaiden osallisuuden edistäminen suunnittelussa ja päätöksenteossa tarjoaa mielenkiintoisia näkökulmia rakennetun ympäristön arviointiin.

Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami