Menu
Menu

Vihreää kiinteistönkäyttöä: hukkatilat hyödyksi

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Ajatushautomo Demos Helsingin ja Sitran Peloton-hanke järjesti Seinäjoella 3.–4. marraskuuta Peloton Innovation Camp -leirin, jossa pohdittiin, kuinka rakentaa kestäviä ja houkuttelevia elämäntapoja uusien tuotteiden ja palveluiden kautta.

Innovaatioleirin voittajaksi valittiin Hukkatila-konsepti, joka on vihreän rakentamisen ja kiinteistöbisneksen näkökulmasta varsin mielenkiintoinen.

Hukkatila on uuden ajan kiinteistökehitysyhtiö, joka hyödyntää tyhjillään olevia tiloja. Tyhjinä seisovat toimitilat ovat todellisia energiasyöppöjä. Kirjoitin tyhjistä toimistotiloista aikaisemmin täällä.

Hukkatila ideoi seuraavat liiketoimintamahdollisuduet:

  • Hukkatilan verkkopalvelu välittää satunnaisesti vapaana olevia tiloja.
  • Hukkatila järjestää käyttöä sellaisille tiloille, jotka ovat syystä tai toisesta tyhjillään tietyn ajan.
  • Hukkatila tunnistaa käyttönsä päähän tulleita tiloja ja auttaa muokkaamaan niihin täysin uutta toimintaa.

“Hukkatilan oivallus on selkeä bisneslogiikka joka hyödyntää käyttämättömiä, olemassa olevia resursseja. Hukkatila tuo lisätuloja kiinteistöille, elävöittää alueellisuutta, saattaa ihmisiä yhteen, haastaa uudisrakentamisen sekä tarttuu realistisesti päästö- ja energiavaikutuksiin. Teema on ajankohtainen ja koskee kaikkia paikkakuntia”, summaa tuomariston puheenjohtaja, Bonnier Publicationsin toimitusjohtaja Marjaana Toiminen.

Hukkatila-idean kehittäjät ovat osoittaneet kiinnostuksen lähteä viemään konseptia todellisuudeksi.

“Kiinteistöjä on valtava määrä tyhjillään joko kokonaan tai tilapäisesti. Rakennusten lämmittäminen on isoimpia päästölähteitä Suomessa. Hukkatila luo olemassa olevista resursseista täysin uutta kiinteistöbisnestä, jolla on isoja ympäristö- ja sosiaalisia vaikutuksia“, kertoo Hukkatila-tiimin Jaakko Lehtonen, opiskelija ja kaupunkilaisaktiivi Helsingistä.

Hukkatila-konseptia kehittivät Lehtosen lisäksi Jenniina Palmu, Laura Browne, Marko Petäys, Minna Ritoluoma, Natalia Mustonen ja Tytti Isokangas.

Lähde ja lisätietoja: Peloton Innovation Camp

Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami