Ajankohtaista vähähiilisestä rakentamisesta

Ympäristöministeriön vähähiilisen rakentamisen arviointimenetelmä julkaistiin

Kansallinen Rakennuksen vähähiilisyyden arviointimenetelmä on julkaistiin testausta varten 30.8.2019. Menetelmän testaus on osa vuonna 2017 julkistettua ympäristöministeriön vähähiilisen rakentamisen tiekarttaa, jonka päämääränä on rakennusten hiilijalanjäljen tuominen osaksi säädösohjausta 2020-luvun puolivälissä.

Samalla julkaistiin myös Johdatus rakennusten elinkaariarviointiin -opas, jossa kerrotaan miten elinkaariarviointia voidaan hyödyntää rakennuksen suunnitteluprosessissa ja miten elinkaariarviointi toteutetaan käytännössä.

Tutustu laskentamenetelmään, -työkaluun ja muuhun ohjeistukseen osoitteessa www.elinkaarilaskenta.fi.

Testaajahaku käynnissä 30.9.2019 asti!

Ympäristöministeriö etsii soveltuvia rakennushankkeita testaamaan rakennusten hiilijalanjäljen arviointimenetelmää. Testaus on avoin kaikille alan toimijoille. Testausta varten rakennushankkeesta tulee olla tehtynä määräluettelo ja energialaskelmat kevään 2020 aikana. Hankkeilla on mahdollisuus myös hakea tukea arvioinnin tekemiseen. Hae mukaan testaukseen täältä.

Neuvontapalvelu aloittanut toiminnan netissä, puhelimitse ja webinaareissa

Vähähiilisen rakentamisen tueksi suunnattu puhelinneuvonta ja kahden viikon välein järjestettävä webinaari ovat pyörähtäneet käyntiin.

Puhelinneuvontaa saat numerosta 040 628 8200 tiistaisin klo 14-15.

Seuraava webinaari pidetään 20.9. klo 12-13, jossa käydään läpi vastauksia “tuoreisiin” kysymyksiin, annetaan tietoiskuja ja tarjotaan mahdollisuus keskusteluun. Webinaarin tietoihin TÄSTÄ.

Olemme koonneet usein kysyttyjä kysymyksiä sivustollemme, josta löydät vastauksia mm. seuraavista aiheista:

  • Arviointimenetelmän testaaminen: Ketkä voivat osallistua? Kuinka pitkään testaus kestää? Onko testaajille tarjolla avustusta?
  • Arviointimenetelmän käyttö: Mistä löytää viimeisimmät laskentaohjeet? Mitä laskentamenetelmä huomioi? Miten korjaushankkeet voivat olla mukana?
  • Hiilikädenjälki: Miten hiilivarastot huomioidaan laskenassa. Mikä on hiilikädenjäljen ja -jalanjäljen suhde toisiinsa?
  • Laskentatyökalu: Mitä laskentatyökaluja voi käyttää? Miten päästötietokantaa tullaan kehittämään?

Koulutusta tarjolla lokakuussa

Green Building Council Finland järjestää koulutuksen ”Vähähiilisyystavoitteet ja elinkaaren hiilijalanjälki” 10.10.2019 klo 8.30-15.30. Koulutuksessa käydään läpi keskeisiä trendejä, tulevaa lainsäädäntöä ja hiilijalanjäljen laskemista sekä hyödyntämistä hankkeiden ohjauksessa, vastuullisuusraportoinnissa ja ympäristösertifioinneissa. Lisätietoa koulutuksesta ja ilmoittautumistietoihin TÄSTÄ.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami