Aktia mukana jäsenverkostossamme

Sijoittamisen ja rahoituksen ala vie aktiivisesti eteenpäin kestävän kehityksen teemoja rakennetussa ympäristössä. Tästä selvänä osoituksena olemme saaneet jäseneksemme Aktian!

”Aktian mukaantulo Green Building Council Finland -yhteisössä vahvistaa monipuolista jäsenistöämme ja mahdollistaa uusien kestävyyttä edistävien palveluiden ja yhteistyömallien syntymisen. Jäsenyys viestii myös aktiivisesta yhteistyöstä toimialarajojen yli. Rahoitusalan systemaattinen työ kiinteistö- ja rakennusalan kestävän kehityksen edistämiseksi vauhdittaa tärkeällä tavalla ilmastonmuutoksen hillitsemistä. Hienoa saada Aktia tarmokkaaseen joukkoomme, iloitsee Mikko Nousiainen.”

”Vastuullisuus on aina ollut osa Aktia DNA:ta, mitä viemme nyt seuraavalle tasolle uuden yritysvastuuohjelmamme avulla. Liittyminen mukaan Green Building Counciliin on yksi konkreettinen ohjelmamme mukainen teko, kertoo Aktian yritysvastuuasiantuntija Virve Valonen.”

Aktiassa tärkeitä vastuullisuuden teemoja ovat sijoitustoiminnan vastuullisuus ja vastuullinen lainananto, ja niiden kautta yhteiskuntaan vaikuttaminen. Aktia on sitoutunut vastuullisen sijoittamisen UNPRI periaatteisiin. Kiinteistösijoitusten kautta myös rakennetun ympäristön kestävän kehityksen mukaiset teemat tulevat lähellä liiketoimintaa.

Kaikkien tahojen yhteistyö ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja muutokseen sopeutumisessa rakennetussa ympäristössä on ratkaiseva. Rakennettu ympäristö aiheuttaa 30-40 prosenttia hiilidioksidipäästöistä ja energiankulutuksesta.

Rahoitusinstrumenttien ohjaava vaikutus muutoksen aikaansaamiseksi tulee korostumaan entisestään. Rahoitusalan vihreän aallon kasvaminen on tästä konkreettinen osoitus. Tervetuloa mukaan Green Building Councilin asiantuntijaverkostoon, jossa vastuullisuustyötä voidaan konkreettisemmin toteuttaa yhteistyössä muiden KIRA-alan vaikuttajien kanssa. Yhdessä kestävyyden kärkeen!

Lisätietoja:
Virve Valonen, Sustainability Manager, Aktia, +358 50 467 6014
Mikko Nousiainen, Toimitusjohtaja, Green Building Council Finland, +358 40 525 8440

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami