Menu
Menu

Kantaatti, Elimäenkatu 23, Helsinki

LEED CI Gold-sertifiointi (2014)
Korjaushanke: 2014
Kiinteistötyyppi: Oppilaitos
Rakentaja/Rakennuttaja/Omistaja:
YIT Rakennus Oy/ HGR Property Partners Oy/HGR Property Partners Oy

Koy Kantaatti on entinen toimistorakennus, joka on muutettu oppilaitokseksi Helsingin kaupungille. Sen laajuus on 4 300 bruttoneliömetriä.
LEED Gold-taso saavutettiin muun muassa parantamalla rakennuksen energiatehokkuutta ja vesikalusteita. Valaistustehoa vähennettiin 27 % suhteessa ASHRAE-standardin vertailuarvoon. Energiatehokkuutta kasvatettiin myös talotekniikassa ja hankkimalla energiatehokkaita laitteita. Lisäksi yli 50 % rakennuksen käyttämästä sähköstä tulee uusiutuvista lähteistä. Vesikalusteiden uusimisella, muun muassa WC-istuinten kaksoishuuhtelulla, vedettömillä urinaaleilla ja tehokkailla hanoilla saavutettiin merkittävä säästö.

Muutostöissä rakennusosien ja materiaalien uudelleenkäyttö oli hyvin laajaa. Kevyttä liikennettä ja joukkoliikennettä ajatellen, rakennus on sijoittunut erinomaisesti. Lisäksi rakennus tukee kevyen liikenteen käyttöä tarjoamalla henkilökunnalle turvalliset pyörätelineet sekä suihkutilat ja pukuhuoneet. Kimppa-autoilulle on varattu erityisiä paikkoja.

L Arkkitehdit on vastuussa sekä rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta että koko LEED-sertifiointiprosessista.

Vedenkulutuksessa ja energiankäytössä, kahdessa hyvin tunnetussa ympäristövaikutusten indikaattorissa, Koy Kantaatti saavutti:

• 41 %:n vähennys vedenkulutukseen
Vastaa noin 2/3 olympiakokoisen uima-altaan vesimäärää vuosittain*.

• 50 %:n vähennys energiankulutukseen
Energy Star Portfolio Manager -järjestelmässä Koy Kantaatti sai 96/100 pistettä, mikä tarkoittaa, että rakennus kuluttaa 2,5 kertaa vähemmän energiaa kuin vertailutason kiinteistö **.

* verrattuna LEED:in ASHRAE 90.1-2007 –standardiin perustuvaan vertailuarvoon

** laskutapana kansainvälinen Energy Star -standardi

Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami