Menu
Menu

Myllypuro, Helsinki

Myllypuro on vajaan 10 000 asukkaan vireä esikaupunkialue metron ja Kehä I:n varrella. Vanha kerrostalo- ja omakotitaloalue on peruskorjattu ja puistot kunnostettu.

Keskuksen alueelle on suunnitteilla muun muassa:
– uusia asuntoja noin 1 000 asukkaalle
– uusia työpaikkoja ja opiskelupaikkoja, joita asemakaava mahdollistaa jopa 5 000
Metropolian ammattikorkeakoulun kampus noin 6 000 opiskelijalle

Modernin keskustan lisäksi Myllypuroon nousee viihtyisiä pientaloalueita. Näistä merkittävin on Puu-Myllypuro, joka on puinen kaupunkikylä.
Alueen komea kallioluonto on säilytetty rakennusvyöhykkeiden välissä koskemattomana. Luonto lomittuu kortteleiden välissä kalliopuutarhoiksi, ja näkymä avautuu suoraan asukkaiden olohuoneisiin.

Yhteisöllisyyden ja koskemattoman luonnon lisäksi aluetta leimaa korkeatasoinen, kokeileva puurakentaminen. Entisaikojen tunnelmaa huokuvat puutalot ovat modernin puurakentamisen taidonnäyte. Talot ovat muunneltavia, energiapihejä, ekologisia ja nykyajan korkeiden asumisstandardien mukaisia.

Yhteisöllisyyttä ja arkielämän ekotekoja suosivia ratkaisuja on paljon; yksi lähtökohdista on talojen avautuminen pihakaduille. Näin syntyy kodikas ja eloisa katumiljöö, jossa elämä ei piiloudu neljän seinän sisään vaan jatkuu luontevasti katualueella. Varsinkin kesäisin pihakadut ovat asukkaiden yhteisiä olohuoneita.

Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami