Ensi vuoden toimintamme ja tunnelmakuvia kuluvalta vuodelta

[hr]36
Heli Kotilainen
GBC Finland[hr]
Emme valitettavasti vielä ole tehneet itseämme täysin tarpeettomiksi. Jatkamme siis edelleen innolla työtämme sen eteen, että Suomessa on maailman paras rakennettu ympäristö. Olen kerännyt alle poimintoja ensi vuoden tärkeimmistä toimistamme.

Kaikki nykyiset toimikuntamme jatkavat erinomaista työtään vuodelle 2015 asettamiensa tavoitteiden ja teemojen parissa. Ensi vuonna muun muassa selvitetään AMK-opettajien jatkokoulutustarpeet, viimeistellään yleisesite ympäristöluokitusjärjestelmistä, tehdään hallitusohjelmaan ehdotus kestävästä aluesuunnittelusta, selvitetään suunnittelun ja käytön yhteensovittamista, päivitetään Energiasäädösten tiekarttaa sekä tehdään tutustumiskäyntejä mielenkiintoisiin kestävän rakentamisen kohteisiin.

Projektien avulla uutta tietoa ja verkostoja

Erilaiset projektit ovat jatkossakin tärkeä osa toimintaamme. Euroopan laajuisessa, Horizon 2020 -puiteohjelman Build Upon –hankkeessa edistetään ja jaetaan kestävän korjausrakentamisen parhaita käytäntöjä 14 Green Building Councilin voimin. Tänä vuonna käynnistyneet yhteispohjoismaiset hankkeet Nordic Guide to Sustainable Materials ja Nordic Urban Development jatkuvat vielä ensi vuoden ja tuloksia julkistetaan ensi vuoden lopulla.

Mikäli rahoitus järjestyy, olemme mukana myös rakentamassa Iso-Roba Ilmastokatua, Ruotsin GBC:n vetämässä Cities Intellegence Hubissa sekä yhteistyökumppanina VTT:n Nordic LCA -hankkeessa. Kaikki projektimme toteutetaan ulkopuolisella rahoituksella ja uskon, että niiden tulokset hyödyttävät laajalti jäseniämme sekä koko KIRA-alaa. Kansainvälisiä hankkeitamme varten olemme perustamassa omaa toimikuntaa. Otathan yhteyttä mikäli kestävän rakentamisen kansainväliset kuviot kiinnostavat!

Teemme ensi vuonna tiivistä yhteistyötä myös Rakennustietosäätiö RTS:n kanssa sekä Promisen jatkokehittelyssä että Suomen ympäristödata -järjestelmän (EPD) luonnissa. Molemmat aiheet ovat erittäin merkittäviä koko alalle ja olemme niissä mukana muun muassa varmistamassa molempien yhteensopivuuden Rakennusten elinkaarimittareiden kanssa. Mittareiden osalta ensi vuoden tavoitteenamme on saada ne mahdollisimman laajasti käyttöön ja alan toimijoiden avuksi ympäristötehokkuuden tavoitteluun.

Lukuisat tapahtumat ja GBPro-koulutus tarjoavat jokaiselle jotakin

Ensi vuonna on luvassa myös muutama suurempi tapahtuma, jotka on hyvä merkitä kalenteriin jo nyt. Lähes nollaenergiarakentamisen suomalaisia linjauksia selvittäneen FInZEB-hankkeen tuloksia kuullaan 5.2. Finlandia-talolla. Edellisen kerran Helsingissä järjestetty Nordic GBC Conference pidetään nyt toukokuussa Kööpenhaminassa ja teemana on When green is not enough. Uutena tulokkaana KIRA-alan kalentereihin on lokakuun 22. päivänä järjestettävä viihteen ja viisauden yhdistävä Green Celebration, jossa muun muassa palkitaan vuoden parhaat onnistumiset. Jo perinteeksi muodostunut Kestävät alueet –seminaari tuo aluesuunnittelijat jälleen yhteen syksyllä.

Monille jäsenillemme tutut Vihreät Foorumit käsittelevät tasaisin väliajoin kestävän rakentamisen ajankohtaisia teemoja. Keväällä aloitamme myös tilaisuuksien videotaltioinnin, joten tiedon jyväsistä pääsee jatkossa nauttimaan vaikkei aina paikalle ehtisikään! Esitykset ladataan edelleen tuttuun tapaan SlideShareen.

GBPro-koulutusohjelma laajenee ja tarjoamme koulutusta mm. Rakennusten elinkaarimittareista ja Ympäristöluokitusjärjestelmistä. Seuratkaa sivuillamme tarkemmin tarjontaa.

Ensi vuoden ohjelma on näin ollen aika selvä ja luvassa on tapahtumarikas ja toiminnantäyteinen vuosi. Vuosien 2016-18 toiminnan linjauksia luodaan keväällä yhdessä uuden hallituksen ja jäsentemme kanssa. Voit vaikuttaa toimintaamme jo nyt vastaamalla kyselyyn täällä.

Eli monenlaista mielenkiintoista on luvassa. Toivottavasti löydät itsellesi sopivan tavan osallistua ja hyötyä toiminnastamme: laitathan meille myös ideoita ja toiveita tulemaan!

Kiitos kuluneesta vuodesta ja menestystä vuodelle 2015!

Heli Kotilainen[hr]

Vuosi 2014 kuvin

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami