Ensimmäinen Greenbuild Europe tuo kestävän rakentamisen osaajat yhteen Berliinissä

Tuomas Suur-Uski Green Building Partners Oy:sta toivoo huhtikuun tapahtumaan aktiivista osallistujajoukkoa Suomesta.

Kestävän rakentamisen eurooppalaisia sidosryhmiä yhteen tuova Greenbuild Europe järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa, 17.-18. huhtikuuta Berliinissä. 

Greenbuild Europen ohjelma on rakennettu kiinnostamaan investoreja, vakuuttajia, ylläpitoa, käyttäjiä, kehittäjiä, tuoteteollisuutta sekä tietysti konsultteja. Myös ohjelmistokehittäjille pitäisi olla ammennettavaa. Aiemmissa (Euroopan ulkopuolisissa) Greenbuildeissa konsulttien osuus on ollut noin 30 %.

Olen itse Greenbuild Europen Program Working Groupin jäsen kahdeksan muun eurooppalaisen green building -vaikuttajan kanssa. Linjasimme helmikuun alussa konferenssissa esitettävät sessiot sekä niiden ajoittumisen ja järjestyksen eli ”sessiopolut”. Tiedossa on laadukasta sisältöä BIMistä reaaliaikaisena ympäristötehokkuuden ohjauksen työkaluna päästökompensointien kautta kaupunkitason ympäristösertifiointiin sekä vihreisiin bondeihin. Yksi mielenkiintoinen poiminta on myös toteutetut nettonollaenergiakohteet eri puolilta Eurooppaa ja niistä saadut opit. Tilaisuuden virallinen ohjelma julkistetaan maaliskuun alkupuolella.

Kestävän rakentamisen markkina on laajasti tapahtumassa edustettuna. Sertifiointipuolelta mm. BREEAM, DGNB, LEED, Passivhaus ja WELL ovat mukana mielenkiintoisin käytännön esimerkein. Ohjelman taso vaihtelee perusasioista vaativaan.

Tapahtuman yhteydessä julkistetaan uusi eurooppalainen LEEDin ohjausryhmä. Sen myötä kymmenisen vuotta pyörinyt LEED International Roundtable jää historiaan. Ohjaus muuttuu paikallisemmaksi sekä tuloshakuisemmaksi ja osaltaan tukee tulevia GBCI Europen Euroopassa tekemiä 3. osapuolen LEED-arviointeja.

Greenbuild Europe järjestetään vuosittain eri paikassa, ja tapahtumassa selviää myös ensi vuoden tapahtuman sijainti. Intiassa, Kiinassa ja Meksikossa oli äskettäin omat paikalliset Greenbuildit ja heillekin on jatkoa luvassa.

Green Building Partners Oy on tapahtuman sponsori ja osallistumme isolla, lähes 20:n hengen porukalla. Luonnollisesti lentojen päästöt kompensoidaan, onhan yrityksemme toiminta Ekokompassi-ympäristösertifioitua ja matkustamisen päästöjen vähentäminen ja kompensointi yksi painopisteistä. Lisäksi työympäristömme on aivan pian myös WELL-sertifioitua.

Toivon Suomesta laajaa ja monipuolista osallistujajoukkoa tapahtumaan. Painiskelemme samojen asioiden kanssa eri puolilla Eurooppaa ja monta meille haasteellista asiaa on Euroopassa jo ratkaistu. Mennään yhdessä oppimaan ja kehittymään eurooppalaisten vastuullisen rakentamisen vaikuttajien ja parhaiden asiantuntijoiden kanssa![hr]

Tuomas Suur-Uski

Johtaja, osakas, Green Building Partners Oy

Kerro GBC Finlandin toimiston väelle, mikäli olet lähdössä tai kiinnostunut matkaamaan Greenbuildiin! Viestin voittaa lähettää osoitteeseen  info@figbc.fi. Kokoamme yhteen Berliiniin suuntaavat KIRA-ammattilaiset.

Lisätietoa: http://greenbuild.usgbc.org/europe

 

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami