Ensimmäiset yritykset Suomesta allekirjoittivat Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen

Kansainvälisen Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen on allekirjoittanut jo 60 organisaatiota. Tuoreimpien allekirjoittaneiden joukossa on myös kaksi suomalaista yritystä: Bionova ja EcoReal.

Green Building Counci Finlandin puolesta haluamme onnitella sitoumukseen lähtijöitä kunnianhimoisesta tavoitteen asettamisesta olla hiilineutraali käytön aikaisen energiankäytön osalta vuoteen 2030 mennessä. Bionova ja EcoReal näyttävät esimerkkiä sitoutumalla oman toimintansa päästöjen pienentämiseen ja tukevat toiminnallaan lukuisten yritysten työtä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta.

Kaikki sitoumuksen allekirjoittaneiden tiedot ja tavoitteet löytyvät World Green Building Councilin sivuilta:

“WorldGBC sitouttaa toimialan saavuttamaan rakennuksissa ja rakentamisessa nettonollapäästöt koko elinkaaren ajalta. Bionova sitoutuu paitsi toteuttamaan tämän toimitiloissaan, mutta myös tukemaan laajemmin koko teollisuutta tässä työssä One Click LCA:n avulla.”

Panu Pasanen, toimitusjohtaja, Bionova

”Oman toimintamme hiilidioksidipäästöt ovat jo nyt melko pienet, mutta niitäkin voidaan vielä pienentää. EcoRealissa toimintamme ytimessä on kasvattaa yhdessä asiakkaidemme kanssa hiilikädenjälkiä ja pienentää kaikkien organisaatioiden hiilijalanjälkeä. Haluamme esimerkillämme kannustaa asiakkaitamme ja muita vastuullisia kiinteistönomistajia liittymään sitoumukseen. Hiilineutraali tulevaisuus vaatii meiltä kaikilta konkreettisia tekoja ja nyt on aika toimia”

Juho Mäkelä, talous- ja rahoitusjohtaja, EcoReal

Lisätietoja muista uusista kansainvälisistä sitoumuksen allekirjoittaneista löytyy World GBC:n tiedotteesta:

Net Zero Carbon Buildings -sitoumus

Kansainvälinen Net Zero Carbon Buildings Commitment -sitoumus viitoittaa tietä kohti rakennusten hiilineutraalia energiankäyttöä. Vapaaehtoisen sitoumuksen tavoitteena on kannustaa rakennus- ja kiinteistöalan organisaatioita sekä kaupunkeja siihen, että näiden rakennuskanta on vuonna 2030 hiilineutraali kiinteistöjen energiankäyttöä koskevien hiilidioksidipäästöjen osalta. Käytännön toimina sitoumus haastaa alan toimijoita kehittämään energiatehokkuutta, käyttämään uusiutuvaa energiaa, kompensoimaan loput päästöt ja raportoimaan avoimesti kehitystyönsä tuloksista.

Lue lisää sitoumuksesta:
https://figbc.fi/projektit/net-zero-carbon-commitment/

Lisätietoja:
Lauri Tähtinen, 040 486 5400, etunimi.sukunimi@figbc.fi

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami