Green Building Council Finlandin syyskokous täydensi hallitusta, Anne Kaiser jatkaa varapuheenjohtajana

Green Building Council Finland (GBC Suomi ry) on syyskokouksessaan 24.11.2020 päättänyt uuden hallituksen kokoonpanosta sekä vuoden 2021 toimintasuunnitelmasta. Anne Kaiser valittiin jatkamaan varapuheenjohtajana.

Puheenjohtaja Petri Suutarinen avasi syyskokouksen todeten, että FIGBC:n jäsen- ja kumppanuusverkoston toiminta on kehittynyt merkittävästi kuluneen vuoden aikana. “On ilahduttavaa nähdä kuinka laaja-alaisesti ja ponnekkaasti rakennus- ja kiinteistöalan yritykset työskentelevät hillitäkseen ilmastonmuutosta. Organisaatioiden itselleen asettamat vähähiilisyys- ja hiilineutraaliustavoitteet muuttavat toimintaa nopeasti ja kiertotalouden mukaisia toimintamalleja opetellaan”, Suutarinen toteaa.

Vastuullisuutta ja kestävää kehitystä koskeva toimialan muutos on näkynyt FIGBC:n toiminnassa mm. siten, että vuoden 2020 aikana yhdistykseen on liiittynyt yli 40 uutta jäsenorganisaatiota, jäsenet osallistuivat aktiivisesti World Green Building Weekin toteuttamiseen syyskuun lopussa ja toimikunnat ja tapahtumat ovat kiinnostaneet monia.

Tulevien vuosien toiminta keskittyy toimialan nopeaan kestävyysmuutokseen ja yhteistyöhön

Syyskokous hyväksyi toimintasuunnitelman vuodelle 2021. FIGBC:n uuden, syyskuussa julkaistun strategian tavoitteena on toimialan kestävän kehityksen konkreettinen kirittäminen seuraavan kolmen vuoden aikana. Vuoden 2021 toimintasuunnitelma on laadittu strategian päälinjojen perusteella, ja sitä ohjaavat kolme strategista kehitysprojektia:

 • Kannustamme yli puolet Suomen ammattimaisista kiinteistönomistajista asettamaan tavoitteekseen hiilineutraalin energiankäytön. Hiilineutraali energiankäyttö 2030 -tavoite vaatii toteutuakseen määrätietoisia ja laajamittaisia toimia lähivuosina koko kiinteistö- ja rakennusalalla.
 • Teemme yhdessä kiinteistö-, rakennus-, ja energia-alan toimijoiden kanssa yhteisen hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelman. Kuluvan vuoden aikana monet tahot ja yritykset ovat laatinet tiekarttoja ja asettaneet tavoitteita kestävyyden edistämiseksi tulevina vuosina. Nyt tärkeää on näiden yhteensovittaminen sekä konkreettisista toimenpiteistä ja rooleista sopiminen.
 • Varmistamme, että kaikissa merkittävissä rakennetun ympäristön hankkeissa huomioidaan vähähiilisyys ja kiertotalous. Meillä on mahdollisuus toteuttaa Suomeen tulevaisuuden tarpeisiin vastaavia ja kestävyysnäkökulmista kunnianhimoisia hankkeita. Näissä hankkeissa kehitettävät parhaat käytännöt edistävät koko toimialan kehitystä.

Syyskokous päätti uuden hallituksen kokoonpanosta

Syyskokous täydensi hallitusta valitsemalla uusiksi jäseniksi kolmivuotiselle toimikaudelle 2021-2023 Kaisa-Reeta Koskisen (projektinjohtaja, Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma, Helsingin kaupunki), Pasi Suutarin (kiinteistöjohtaja, SOK) ja Anna Tirin (Suomen ja Baltian modernisoinnin liiketoimintajohtaja, KONE). Tutustu hallituksen uusien jäsenten ajatuksiin alta:

”FIGBC:n työ on aivan Helsingin  päästövähennystyön ytimessä: kaupungin päästövähennyspotentiaalista 45 prosenttia liittyy rakennuksiin ja niiden energiankäyttöön. On ilo ja kunnia olla mukana antamassa panokseni tähän tärkeään työhön sekä Helsingin edustajana että ilmastonmuutoksesta huolestuneena kansalaisena”  – Kaisa-Reeta Koskinen

“S-ryhmässä on asetettu kunnianhimoiset ilmastotavoitteet; tavoitteemme on olla hiilinegatiivinen vuonna 2025 ja siinä työssä kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen ja CO2-päästöjen vähentäminen on tärkeässä roolissa. Olen innolla mukana antamassa panokseni toimialan muutospolkuun ja ilolla osallistun hallitustyöskentelyyn.” Pasi Suutari

“Kiinteistöjen ja niiden ylläpidon vastuullisessa kehittämisessä on tärkeää kuulla toimijoita eri alueilta. Me KONEella haluamme tehdä kaupungeista parempia paikkoja elää. Näen, että tämä tavoite täyttyy vain vastuullisia toimintatapoja noudattaen ja aktiivisesti kehittyen. Odotan innolla mahdollisuutta osallistua tähän yhteiseen työhön osana Green Building Council Finlandin hallitusta.”  Anna Tiri

Anne Kaiser, joka on toiminut FIGBC:n varapuheenjohtajana vuonna 2020, valittiin jatkamaan tehtävässä tulevana vuonna. Anne työskentelee vastuullisuuspäällikkönä Saint-Gobain Finland Oy:ssä ja on ollut aktiivisesti mukana FIGBC:n toiminnassa jo vuosia.

Vuonna 2021 hallituksessa jatkavat edellä mainittujen lisäksi:

 • Petri Suutarinen, Finreim (puheenjohtaja)
 • Kari Hiltunen, Ramboll
 • Silja Nopanen, Newsec
 • Katriina Penttinen, Citycon
 • Niina Nurminen, Ilmarinen
 • Matti Kuronen, Bonava
 • Mikko Heikkinen, UKI Arkkitehdit

Yhdistyksen syyskokouksessa vahvistettiin tulo- ja menoarvio vuodelle 2021. Kokousaineisto eli asiakohtien liitteet löytyvät intrasta osoitteesta figbc.fi/jasenyys/materiaalipankki/muut/. Tiedostojen tarkastelua varten syötä salasana, jonka olet saanut sähköpostitse. Kysy tarvittaessa toimiston henkilökunnalta.

Lisätietoja yhdistyksen syyskokouksen päätöksistä:

Petri Suutarinen, GBC Suomi ry:n hallituksen puheenjohtaja, p. 0400 330 322

Anne Kaiser, GBC Suomi ry:n varapuheenjohtaja, p. 040 028 9933

Mikko Nousiainen, Toimitusjohtaja, p. 040 525 8440, etunimi.sukunimi@figbc.fi

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Miisa Tähkänen ja Anne Valkama aloittavat Green Building Council Finlandilla

22.1.2021
Miisa Tähkänen aloittaa johtavana asiantuntijana 1.2.2021 ja Anne Valkama Green Building Council Finlandin viestintäpäällikkönä 25.1.2021. ”Rakennetun ympäristön suhtautuminen ilmastonmuutokseen tuottaa monia haasteita. Sektorin energiankulutus on 40 % ja C02-päästöt noin

Liity CEEQUAL asiantuntijaryhmään edistämään menetelmän käyttöä Suomessa!

20.1.2021

CEEQUAL-arviointimenetelmän hyödyntäminen kasvattaa suosiotaan Suomessa. Tule mukaan uuteen asiantuntijaryhmään verkostoitumaan ja vaihtamaan vertaistukea kestävän kehityksen menetelmän soveltamisesta infra-alalla!

Green Building Council Finlandin jäsenenä liityt alan edelläkävijöihin

20.1.2021

Onko sinun organisaatiosi 200. jäsenemme? Täytä jäsenhakemus jo tänään! Green Building Council Finlandin jäsenyys on vahva viesti sitoutumisesta rakennetun ympäristön toimintakäytäntöjen kehittämiseen, ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja kiertotalouden edistämiseen.

Geopolymeeribetonin comeback – Lohjan Pyörteessä vietiin kiertotalous käytäntöön poikkitieteellisellä yhteistyöllä ja rohkeudella

18.1.2021

LOIKKA-blogi | Erilaiset geopolymeerit ja vaihtoehtoisia sideaineita hyödyntävät betonit tekevät voimakkaasti paluuta rakennusmateriaaleiksi alhaisempien hiilidioksidipäästöjen ansiosta. Lohjan asuntomessuille 2021 valmistuvalle Pyörre-talolle valettiin aurinkoisena syyskuun maanantaina, 28.9.2020, geopolymeeribetonista autotallin lattia.

A-Insinöörit ja Realia ovat Green Building Council Finlandin kumppanijäsenet vuonna 2021

15.1.2021
A-Insinöörit ja Realia toimivat Green Building Council Finlandin kumppanijäseninä vuonna 2021. Kumppanijäsenten ja FIGBC:n yhteisenä tavoitteena on vauhdittaa rakennus- ja kiinteistöalan muutosta kohti ekologisesti kestävämpiä toimintatapoja ja ratkaisuja. Kuluvat vuodet

#BUILDINGLIFE LEADERS FORUM – SUOMEN KICK-OFF

4.2.2021
#BuildingLife Leaders’ Forumin tavoitteena on lisätä yhteistyötä KIRA-alalla päästövähennystoimenpiteiden konkretisoimiseksi. Kiinteistö- ja rakennusala elää suurta muutosta. Vähähiilisyyden tiekartat valtion, ministeriöiden ja toimialajärjestöjen tekemänä tuovat uutta tietoa ja muuttavat toimintaympäristöä. Edelläkävijäyritykset

Kiinteistö- ja rakentamisalan kiertotalouden osaamiskeskittymän kick- off -webinaari kutsui mukaan tekemään muutosta

13.1.2021
Kiinteistö- ja rakentamisalan kiertotalouden osaamiskeskittymä hankkeen kick-off pidettiin 12.1.2021 yli 70 osallistujan seurassa. Kick-offin tavoitteena oli jakaa tietoa hankkeesta ja innostaa toimijoita mukaan. Jos et itse ehtinyt kick-off tilaisuuteen, ei

#BuildingLife -lähettiläät kannustavat nopeisiin toimiin rakennetun ympäristön hiilipäästöjen vähentämiseksi

12.1.2021
Joukko merkittäviä suomalaisia yritysjohtajia on lähtenyt #BuildingLife-lähettiläiksi näyttämään omalla esimerkillään, miten rakennettua ympäristöä viedään kohti hiilineutraaliutta. #BuildingLife on kymmenen eurooppalaisen Green Building Councilin hanke, jonka tavoitteena on nostaa materiaalisidonnaisten päästöjen

Jäsenemme – kerro ajankohtaisia kuulumisia tai näkökulmiasi Loikka-blogissa!

8.1.2021

Tervetuloa kirjoittamaan, herättämään keskustelua ja kertomaan organisaatiosi kestävän rakennetun ympäristön asioista laajemmalle yleisölle! Blogissa julkaistaan kannanottoja, nostoja ja mielipiteitä kiinteistö- ja rakennusalan hiilineutraalisuudesta, kiertotaloudesta ja kestävämmän elämän lähtökohdista kumpuavista aiheista.

WorldGBC:n vuosikertomus 2020 julkaistu: verkoston työ tarpeellisempaa kuin koskaan ennen

7.1.2021

World Green Building Council (WorldGBC) julkaisi vuodenvaihteessa vuosikertomuksensa vuodelta 2020. Julkaisussa esitellään sekä WorldGBC:n että maailmanlaajuisen Green Building Council -verkoston viime vuoden tärkeimpiä saavutuksia.

Fira Green Building Council Finlandin jäseneksi

18.12.2020

Green Building Council Finlandin hallitus on hyväksynyt Fira Group Oy:n jäsenekseen. Fira on rakennusalan rohkea uudistaja, joka luo kestävää rakennettua ympäristöä ihmisiä kuunnellen.

Kuljetusrinki Green Building Council Finlandin jäseneksi

18.12.2020

Green Building Council Finlandin hallitus on hyväksynyt Kuljetusrinki Oy:n jäsenekseen. Kuljetusrinki Oy on 30-vuotias perheyritys, joka tuottaa ympäristönhuoltopalveluita meille ja tuleville sukupolville. Tärkeimpinä arvoina toimintaa ohjaavat vastuullisuus, läpinäkyvyys ja ympäristöasiat.

FIGBC:n toimiston joulunaika

16.12.2020

Toimistomme lomailee pääosin 23.12.2020 – 3.1.2021.

Toivotamme jäsenverkostollemme ja yhteistyökumppaneillemme onnellista joulunaikaa ja kestävämpää tulevaa vuotta!

OP Kiinteistösijoitus ja 17 organisaatiota maailmanlaajuisesti liittyivät Net Zero Carbon Buildings -sitoumukseen

11.12.2020
Pariisin ilmastosopimuksen viisivuotispäivänä Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen allekirjoittaneiden määrä nousee 128:aan. Suomen uusin hiilineutraalia energiankäyttöä tavoitteleva yritys on OP Ryhmään kuuluva OP Kiinteistösijoitus Oy. Kansainvälinen Net Zero Carbon Buildings

STARK Green Building Council Finlandin jäseneksi

10.12.2020
Green Building Council Finlandin hallitus on hyväksynyt rakennustarvikeliike Starkin jäsenekseen. Green Building Council Finland on yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on kestävä rakennettu ympäristö, joka on hiilineutraali, toimii kiertotaloutta toteuttaen ja mahdollistaa

WorldGBC launches #BuildingLife project to deliver EU Green Deal

8.12.2020
European Green Building Councils will develop 10 national roadmaps and an EU policy roadmap to decarbonise the built environment across the whole lifecycle 7 December 2020, London – In the runup

#BuildingLife -projekti tuo rakennetun ympäristön päästövähennyskeinot kaikkien ulottuville

7.12.2020
Rakennetun ympäristön parhaat päästövähennyskeinot tulee ottaa nopealla aikataululla laajasti käyttöön, jotta ilmastokatastrofi voidaan välttää ja Suomen hiilineutraalisuustavoitteet saavuttaa. #BuildingLife -hankkeen keskeisenä tavoitteena on määrittää kunnianhimoiset välitavoitteet ja konkreettiset toimenpiteet alan

Suomen suurin asuntosijoitusyhtiö asettaa tavoitteeksi hiilineutraalin energiankäytön!

2.12.2020

Kojamo Oyj on allekirjoittanut Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen. Uuden vastuullisuusohjelmansa mukaisesti Kojamo tähtää omien kiinteistöjensä hiilineutraaliin energiankäyttöön vuoteen 2030 mennessä.

Uusi kiinteistö- ja rakentamisalan kiertotalouden osaamiskeskittymä kutsuu sinut mukaan yhteistyöhön

1.12.2020
Uusi kiertotaloushankkeemme Kiinteistö- ja rakentamisalan kiertotalouden osaamiskeskittymä on alkanut. Kutsumme kaikkia tahoja mukaan kertomaan ylpeästi omasta osaamisestaan ja työstään ja jakamaan sitä tämän hankkeen kautta muille. KIINTEISTÖ- JA RAKENTAMISALAN OSAAMISKESKITTYMÄ

Uusi opas kokoaa taloyhtiöille vinkit energiaviisauteen

1.12.2020
Taloyhtiöissä on kasvavaa kiinnostusta löytää kustannussäästöjä kehittämällä energiatehokkuutta ja samalla vähentää rakennusten ilmastovaikutuksia. Ratkaisuja taloyhtiöille on tarjolla runsaasti, mutta tieto on hajallaan eri lähteissä. Uusi opas kokoaa vinkit energiatehokkuuden kehittämiseen

Tee tilaa ajattelulle ja uusien mahdollisuuksien tunnistamiselle vuonna 2021

26.11.2020
LOIKKA-blogi, Mikko Nousiainen | Kestävyyteen ja vastuullisuuteen liittyen uutta tietoa on tarjolla valtavasti ja tästä tulisi kiteyttää oleellinen, oikeat palaset yhdistäen. Jatkuvassa kiireessä tämä ei onnistu, vaan ajattelulle ja uusien

Green Friday: ilmainen loppuvuosi uusille jäsenille

25.11.2020
Aloitimme Green Friday -hengessä 31.12.2020 asti jatkuvan jäsenkampanjamme, jossa vuoden loppuun mennessä liittyneet uudet jäsenet eivät maksa kuluvan vuoden 2020 jäsenmaksua. Tee nyt päätös liittyä jäseneksi ja pääset heti mukaan

Green Building Council Finlandin syyskokous täydensi hallitusta, Anne Kaiser jatkaa varapuheenjohtajana

24.11.2020

Green Building Council Finland (GBC Suomi ry) on syyskokouksessaan 24.11.2020 päättänyt uuden hallituksen kokoonpanosta sekä vuoden 2021 toimintasuunnitelmasta. Anne Kaiser valittiin jatkamaan varapuheenjohtajana.

Antilooppi, Trevian Rahastot ja Granlund kirittämään kiinteistöjen hiilineutraalia energiankäyttöä!

24.11.2020

Net Zero Carbon Buildings -sitoumus sai marraskuussa kolme uutta allekirjoittajaa. Antilooppi, Trevian Rahastot ja Granlund lähtevät mukaan kirittämään nollahiilirakennusten yleistymistä Suomessa.

  Scroll Up

  Ilmoita alan tapahtuma

  Bitnami