29.10.2021

Haemme kumppanijäsentä vuodelle 2022

Onko organisaationne kiinnostunut Green Building Council Finland kumppanijäsenyydestä? Kumppanijäsenen kanssa vauhditetaan rakennetun ympäristön muutosta hiilineutraaliksi ja kiertotalouden mukaan toimivaksi tiiviimmässä yhteistyössä. Kumppanijäsenyyden hyödyt Kumppanijäsenyys antaa organisaatiolle mahdollisuuden panostaa määräaikaisesti ja selkeästi kestävän rakennetun ympäristön kehittämiseen. Kumppaniksi ryhtyminen antaa esimerkiksi tukea oman liiketoiminnan kehittämiseen kestävämmäksi ja mahdollisuuksia viestiä työstä sekä sisäisesti että ulkoisesti. Konkreettisista toimista sovitaan […]

Onko organisaationne kiinnostunut Green Building Council Finland kumppanijäsenyydestä? Kumppanijäsenen kanssa vauhditetaan rakennetun ympäristön muutosta hiilineutraaliksi ja kiertotalouden mukaan toimivaksi tiiviimmässä yhteistyössä.

Kumppanijäsenyyden hyödyt

Kumppanijäsenyys antaa organisaatiolle mahdollisuuden panostaa määräaikaisesti ja selkeästi kestävän rakennetun ympäristön kehittämiseen. Kumppaniksi ryhtyminen antaa esimerkiksi tukea oman liiketoiminnan kehittämiseen kestävämmäksi ja mahdollisuuksia viestiä työstä sekä sisäisesti että ulkoisesti. Konkreettisista toimista sovitaan kumppanijäsenen toiveiden ja FIGBC strategisten tavoitteiden mukaisesti. Mahdollisuuksina on tuottaa alaa hyödyttävää ja osaamista kehittävää materiaalia, tapahtumia tai asiantuntijasparrausta kestävyystyöhönne.

Meille kumppanijäsen on merkittävä tuki arjen työhön

Kumppanijäsen on ensisijaisesti yhteistyötaho kestävän rakennetun ympäristön edistämiseen ja toiminnan toteuttamiseen. Toivomme esimerkiksi yhteistyötä hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelman jalkauttamisessa, FIGBC toimikuntien tuottamien määritelmien ja ohjeiden käyttöönotossa, toimialan kiertotalouden vauhdittamisessa tai pohjoismaisen yhteistyön tiivistämisessä. Lisäksi kumppanijäsen voi esimerkiksi tarjota FIGBC:n tapahtumiin kokoustiloja, osaamistaan ja asiantuntemustaan alan kehittämiseen tai verkostoja yhteisten asioiden edistämiseksi.

Kumppanijäsenyys lyhyesti

  • Kumppanijäsenyys on määräaikainen (1 vuosi, 2022)
  • Vuosimaksu kumppanijäsenyydelle on 7 500 euroa varsinaisen jäsenmaksun lisäksi (alv 0: summaan ei lisätä arvonlisäveroa)
  • Kumppanijäsenten määrä on 1-2 organisaatiota
  • Kumppanijäsentä koskevat päätökset tekee FIGBC:n hallitus. Tavoitteena on valita vuoden 2022 kumppanijäsenet 14.12.2021.
  • Kumppanijäsenen kanssa tehdään vuotta 2022 koskeva yhteistyösuunnitelma, joka perustuu jäsenen toiveisiin ja tarpeisiin. Suunnitelman toteuttamisesta ja yhteydenpidosta sovitaan vuoden alussa ja aikana.

Jatkotoimet – hae kumppanijäseneksi

  • Haku on auki 29.10.2021 – 7.12.2021. Kaikki jäsenet voivat ilmoittaa kiinnostuksensa kumppanijäsenyydestä.
  • Pyydämme sinua lähettämään lisäkyselyitä tai ehdotuksesi kumppanijäsenyydestä osoitteeseen info(at)figbc.fi.

Lisätietoja Kumppanijäsenyydestä lisätietoja antaa toimitusjohtaja Mikko Nousiainen p. 040 525 8440.

Muita julkaisuja ja oppaita

Kiertotalouden green deal: Resurssiviisas rakennettu ympäristö

Kiertotalouden green deal koostuu viidestä muutosalueesta, joihin kuhunkin sisältyy 2-5 toimenpidealuetta. Tutustu Resurssiviisas rakennettu ympäristö toimenpidealueiden tavoitteisiin!

Nordic Network for Circular Construction- Analysis of Barriers and Possibilities

Nordic Network for circular construction. Report about barriers and possibilites within circular construction, A state of the art report from the five Nordic countries, The situation in the countries during 2018-2022.

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohje

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille.  Ohje sisältää määritelmiä hiilijalanjäljen laskennan rajaamiselle, lähtötietojen käyttämiselle ja tulosten raportoinnille. Ohje on suunniteltu toimitilahankkeille, mutta sitä voi rajoitetusti soveltaa myös muunlaisille tilamuutoshankkeille. 

Vähähiilisyyden sanakirja

Tämä vähähiilisyyden sanasto on koottu FIGBC:n Vähähiilinen rakentaminen ja Hiilineutraalit kiinteistöt -toimikuntien yhteistyönä keväällä 2020. Sanasto sisältää kaikki yleisimmät vähähiiliseen rakentamiseen ja kiinteistöliiketoimintaan liittyvät termit.

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

Julkaisussa esitetään toimenpiteitä kahdeksalle eri toimijaryhmälle kiinteistö- ja rakennusalalla. Toimenpidetauluihin on koottu keskeiset toimenpiteet, joihin kyseisellä toimijaryhmällä on mahdollisuus vaikuttaa. Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun