Menu
Menu

Ilmastokadun opit ja toimenpiteet koottu työkalupakiksi

Hyvin onnistuneen Ilmastokatu -hankkeen onnistumiset ja opit on koottu Ilmastokatu-työkalupakiksi. Työkalupakin sisältö perustuu kokemuksiin Helsingin Iso Roobertinkadulla ja Vantaan Tikkuraitilla ja Asematiellä, jotka toimivat Ilmastokatuina loppuvuodesta 2015 kesäkuuhun 2017. Ilmastokatu sai rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta ja on osa 6Aika-strategiaa.

Ilmastokadun työkalupakkiin olemme koonneet Ilmastokadun opit ja kokemukset talteen tulevia hankkeita varten. Työkalupakin oppaat auttavat taloyhtiöitä aurinkosähkön ja vihreän sisäpihan toteuttamisessa sekä opastavat energiatehokkaan valaistuksen saloihin liiketiloissa ja kerrostaloissa. Näin se tehdään! -kortit kertovat, miten Ilmastokadun voi monistaa sellaisenaan tai valikoida soveltuvia osia uusille alueille toteutettavaksi. Aalto Yliopiston seurantaraportista voit lukea, mitä Ilmastokadun kulissien takana tapahtui sekä kiteyttää Ilmastokadun onnistumiset, haasteet ja opit yksiin kansiin. Viisaat vempaimet on energiaa säästäviä laitteiden esittelyä varten kehitetty valmis näyttelykonsepti, jota voi hyödyntää herkullista ilmettä myöten missä vain. Lisäksi löydät työkalupakista paljon muuta ilmastoystävällisistä kasvisruokaresepteistä Ilmastokadun graafiseen ilmeeseen. Tutki, sovella ja käytä työkalupakin sisältöä vapaasti!

www.ilmastokatu.fi/tyokalupakki

 

Painettuja oppaita voi tilata Helsingin kaupungilta: viliina.evokari@hel.fi

Ilmastokadun toteuttivat Vantaan ja Helsingin ympäristökeskukset yhdessä Green Building Council Finlandin, HSY:n Ilmastoinfon ja  Aalto-yliopiston kanssa. Ratkaisuja ideoimassa ja kokeilemassa olivat mukana alueiden yritykset, kiinteistönomistajat, asukkaat sekä kaupungit.

Ilmastokatu-hanke päättyi kesäkuun lopussa

Vaikka Ilmastokatu-hanke päättyi virallisesti 30.6.2017, jäävät Ilmastokadut elämään. Monet hankkeen aikana suunnitelluista toimenpiteistä, kuten energiatehokas valaistussuunnittelu, vihreät sisäpihat, aurinkosähköhankinnat ja energiatehokkuusinvestoinnit, toteutuvat vielä tämän vuoden aikana. Myös Iso Roban Ilmastokadun katuroskisten yhteishankinta etenee ja kadun logistiikkaseuranta jatkuu vuoden loppuun asti.

Ilmastokatujen kehittäminen on ollut mahdollista ainoastaan yhteistyössä kadun aktiivisten yrittäjien, kiinteistönomistajien ja asukkaiden kanssa. Ilmastokadun hanketiimi kiittää kaikkia antoisasta yhteistyöstä.

 

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami