Ilmastokriisi kirittää syksyn käyntiin

Syystervehdys Green Building Councilin jäsenille 13.8.2019

Syksystä tulee jälleen loistavan mielenkiintoinen ja merkittävä. GBC:n muista kuulumisista ja linjauksista kuulet hieman myöhemmin.

Paljon on elokuun alkaessa on jo ehtinyt tapahtua kestävän kehityksen, etenkin ilmastonmuutoksen hillinnän ja kiertotalouden osalta. Jopa hengästyttävän paljon, kuten seuraavat poiminnat osoittavat:

  • IPCC:n tuore maankäyttöä koskeva raportti julkaistiin viime viikolla. Raportista poimittavia pääviestejä ovat mm. tarve uuden luontomaan ottamisen vähentämiseksi ja tarve hyödyntää maankäytön mahdollisuuksia hiilidioksidin sitomiseksi. Raportti toistaa aikaisemman viestin nopeiden ja vaikuttavien ilmastotoimien välttämättömyydestä.

  • Kiireisiä ja välttämättömiä toimia ja kunnianhimon tarvetta rakennetun ympäristön kestävyyden parantamisessa nosti esiin myös GBC:n hallituksen puheenjohtaja Antti Kerppola Kauppalehden haastattelussa: ”Kestävän kehityksen pitää olla vahvasti mukana kaikessa kiinteistö- ja rakennusalan toiminnassa. Uudiskohteissa, kuten Lyyrassa, kestävyys on kaiken suunnittelun lähtökohta.” Lue lisää tästä linkistä tai etsi Kauppalehti  (ma 5.8.2019) toimistoltasi.

  • GBC:n puolesta polkaisimme syksyn käyntiin Kouvolan Asuntomessuilla, jossa järjestimme Kiertotalous ratkaisee rakentamisessa –tilaisuuden.  Tilaisuus oli erittäin onnistunut ja ensimmäinen kerta, kun viestimme näistä teemoista yhdessä Asuntomessujen kanssa. https://figbc.fi/kiertotalouden-miniseminaari-asuntomessuilla/

Tartu toimeen ja tähtää hiilineutraalisuuteen

GBC:llä haluamme, että mahdollisimman moni suomalainen organisaatio harkitsee ja päättää lähteä mukaan The Net-Zero Carbon Buildings -sitoumukseen eli tähtäämään hiilineutraaliin rakennuskantaan vuoteen 2030 mennessä. Pyydä meidät kylään esittelemään sitoumusta tarkemmin ja keskustelemaan siitä, miten se voisi toimia hyvänä työkaluna organisaatiosi toiminnan kehittämisessä. Palaamme asiaan tulevina viikkoina.

Aktiivinen kansainvälinen yhteistyömme tuottaa tuloksia

Kansainvälisistä ja WorldGBC-kuulumisista nostan esiin muutamia seikkoja:

  • Kiertotalous on vahvasti esillä: siihen liittyen suosittelen lukemaan Stephen Richardsonin blogin Collaboration, Consensus & Change, jossa myös Suomi mainittu esimerkkinä.

  • Syyskuun lopulla on jälleen World Green Building Week, kestävän rakentamisen teemaviikko. Sosiaalisen median kanavissa tuleva tapahtuma näkyy jo ja suosittelen lukemaan siitä lisää tuoreesta uutiskirjeestämme sekä jatkuvasti päivittyviltä sivuilta.

  • Syyskuun lopulla WorldGBC julkaisee laajan raportin aiheesta Embodied carbon – rakennusmateriaaleihin sitoutunut hiili. Raportti on viimeistelyssä ja tulemme kertomaan tästä tärkeästä aiheesta tulevina viikkoina. Raportti liittyy vahvasti World Green Building Weekin teemaan. Lue lisää: https://www.worldgbc.org/embodied-carbon

Muistutan, että seuraavat vuodet ovat ratkaisevia ilmastonmuutoksen hillinnässä, joten toimenpiteiden ja tulosten saavuttamisen aika on juuri nyt. Tähdätään kestävyyden kärkeen yhdessä.

Tsemppiä!

Mikko

Toimitusjohtaja, Green Building Council Finland

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami