Ilmastoveivi2019 -kampanja

Ilmastoveivi2019-kampanja kerää nimiä vedotakseen poliittiseen päätöksentekoon kestävämmän ilmastopolitiikan puolesta Euroopan unionissa.


Koska edistämme kestävää kehitystä rakennetussa ympäristössä, olemme allekirjoittaneet vetoomuksen kunnianhimoisen ilmastopolitiikan puolesta. Poliittisella ohjauksella on suuri merkitys niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Hiilineutraali rakennettu ympäristö ja kiertotalous sopivatkin erinomaisesti yhdeksi Suomen EU-puheenjohtajakauden konkreettiseksi kärkiteemaksi, toteaa Mikko Nousiainen.

Toivomme myös jäsentemme aktivoituvan ja liittyvän allekirjoittaneiden joukkoon -osa teistä on näin tehnytkin! Kiitos edelläkävijyydestä.

Kampanjan tavoitteena on kerätä 500 000 nimeä; tällä hetkellä kerättyjä nimiä on reilut 52 000, joten vielä on matkaa. Tavoite on kunnianhimoinen, mutta niin on ilmastopolitiikkakin ja ilman isoa sitoutunutta muutosjoukkoa emme saa ilmaston lämpenemistä pysähtymään 1,5 asteeseen. Tämä on yksi askel oikean suunnan ottamisessa. Tästä pääset allekirjoittamaan vetoomuksen henkilönä tai organisaationa:
https://www.ilmastoveivi2019.fi/


Lisätietoa kampanjasta:

Ilmastoveivi2019 on kansalaisten aloittama ilmastokampanja kestävän EU-ilmastopolitiikan puolesta. Vaadimme vetoomuksellamme, että Suomi käyttää heinäkuussa 2019 alkavan EU-puheenjohtajakautensa hyväkseen, jotta EU päivittäisi ilmastopakettinsa tavoitetasot 1,5 asteen polulle.

Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on toimittava yhdessä, ja globaalissa mittakaavassa EU:n toimilla on suuri merkitys. Puheenjohtajamaana Suomella on valtaa vaikuttaa siihen, mistä EU:ssa syksyllä 2019 keskustellaan ja päätetään. Suomella on täten ainutlaatuinen tilaisuus johtaa EU:n siirtymistä kohti kestävämpää ilmastopolitiikka.
Kampanjan tavoitteena on kerätä 500 000 allekirjoitusta vetoomukseen, jossa vaadimme, että Suomi edistää EU:n puheenjohtajamaana ilmaston lämpenemisen rajaamista 1,5 asteeseen. Vetoomuksellamme on jo yli 40 000 allekirjoittajaa, ja 130 tukijaorganisaation joukossa ovat mm. Helsingin kaupunki, Espoon kaupunki, Lapin yliopisto ja ammattiliitot PAM ja STTK. Luovutamme vetoomuksen Suomen uudelle pääministerille ennen Suomen puheenjohtajakauden alkamista alkukesästä 2019.

Ilmastoveivi2019 on vapaaehtoistoimin toimiva ja poliittisesti sitoutumaton kampanja. Yhdistämme koko Suomen vaatimaan päättäjiltä ilmastojohtajuutta aikana, jolloin nopeita ja merkittäviä ilmastotoimia tarvitaan akuutimmin kuin koskaan. Kampanjan aloitti joukko opiskelijoita marraskuussa 2018. Helmikuussa 2019 mukana on jo yli 150 vapaaehtoista ympäri Suomea.

Lue lisää kampanjastamme ja allekirjoita vetoomuksemme sivustollamme www.ilmastoveivi2019.fi.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami