8.1.2021

Jäsenemme – kerro ajankohtaisia kuulumisia tai näkökulmiasi Loikka-blogissa!

Tervetuloa kirjoittamaan, herättämään keskustelua ja kertomaan organisaatiosi kestävän rakennetun ympäristön asioista laajemmalle yleisölle! Blogissa julkaistaan kannanottoja, nostoja ja mielipiteitä kiinteistö- ja rakennusalan hiilineutraalisuudesta, kiertotaloudesta ja kestävämmän elämän lähtökohdista kumpuavista aiheista.

Vuosi sitten ryhdyimme julkaisemaan FIGBC:n nettisivuilla Loikka-blogia jatkamaan keskustelua LOIKKA -e-lehden aiheista. Sen lisäksi, että saimme uuden viestintäkanavan, toivoimme ennen muuta pääsevämme lukemaan rakennetun ympäristön edelläkävijöiden – eli teidän jäsentemme – kestävyyskuulumisia, vinkkejä ja näkökulmia laajasti rakennetun ympäristön aiheista. Takana on nyt Loikka-blogin ensimmäinen vuosi – iso kiitos siitä kaikille kirjoittajille, lukijoille ja sosiaalisen median keskustelijoille. Saimme lukea yhteensä 23 blogikirjoitusta viime vuonna – mahtavaa!

Tervetuloa siis tänäkin vuonna kirjoittamaan, herättämään keskustelua ja kertomaan organisaatiosi kestävän rakennetun ympäristön asioista laajemmalle yleisölle! Blogissa julkaistaan kannanottoja, nostoja ja mielipiteitä kiinteistö- ja rakennusalan hiilineutraalisuudesta, kiertotaloudesta ja kestävämmän elämän lähtökohdista kumpuavista aiheista. Blogi on mahdollisuus kertoa, miten aiheet vaikuttavat yrityksesi toimintaan ja millaisia oivalluksia murros on saanut alulle. Jos sinulla on aihe mielessäsi tai jo lähes valmis kirjoituksesi odottaa julkaisua, ota yhteyttä! Tekstit voidaan julkaista myös muissa blogeissa ja jo muualla julkaistuja blogeja voi myös tarjota Loikka-blogiin.

Loikka-blogin parasta antia lienee yhdessä kestävyyden haasteiden ratkaiseminen ja tietoisuuden levittäminen. Blogi antaa tilaisuuden myös pohtia kestävän kehityksen teemoja laajasti alalla. Toivomme lisäksi monialaisen jäsenistömme erilaisten haasteiden tulevan sen kautta paremmin esiin.

Ohjeet blogi-kirjoitukselle:

  • Kirjoituksen pituus 1 A4, fonttikoko 11
  • Kirjoitus voi sisältää kuvituskuvan ja/tai kuvan kirjoittajasta
  • Ehdota kirjoitusta hiilineutraalisuudesta, kiertotaloudesta tai muusta kestävän rakennetun ympäristön ajankohtaisesta aiheesta.
  • Lähetä juttuaiheesi FIGBC:n toimistolle Visa Kivisaarelle (yht. tiedot alla).
  • Kirjoitukset valitaan ajankohtaisuuden ja kestävää kehitystä tukevien seikkojen perusteella.
  • Emme vastaanota tuotemainostuksia tai palveluiden esittelykuvauksia.

Yhteystiedot:

Visa Kivisaari

etunimi.sukunimi@figbc.fi 0469211230

Muita julkaisuja ja oppaita

Kiertotalouden green deal: Resurssiviisas rakennettu ympäristö

Kiertotalouden green deal koostuu viidestä muutosalueesta, joihin kuhunkin sisältyy 2-5 toimenpidealuetta. Tutustu Resurssiviisas rakennettu ympäristö toimenpidealueiden tavoitteisiin!

Nordic Network for Circular Construction- Analysis of Barriers and Possibilities

Nordic Network for circular construction. Report about barriers and possibilites within circular construction, A state of the art report from the five Nordic countries, The situation in the countries during 2018-2022.

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohje

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille.  Ohje sisältää määritelmiä hiilijalanjäljen laskennan rajaamiselle, lähtötietojen käyttämiselle ja tulosten raportoinnille. Ohje on suunniteltu toimitilahankkeille, mutta sitä voi rajoitetusti soveltaa myös muunlaisille tilamuutoshankkeille. 

Vähähiilisyyden sanakirja

Tämä vähähiilisyyden sanasto on koottu FIGBC:n Vähähiilinen rakentaminen ja Hiilineutraalit kiinteistöt -toimikuntien yhteistyönä keväällä 2020. Sanasto sisältää kaikki yleisimmät vähähiiliseen rakentamiseen ja kiinteistöliiketoimintaan liittyvät termit.

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

Julkaisussa esitetään toimenpiteitä kahdeksalle eri toimijaryhmälle kiinteistö- ja rakennusalalla. Toimenpidetauluihin on koottu keskeiset toimenpiteet, joihin kyseisellä toimijaryhmällä on mahdollisuus vaikuttaa. Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun