Kiitos vuodesta 2019!

Arvoisa muutoksentekijä,

En ole koskaan pitänyt päiväkirjaa, mutta nyt koen tarvetta kuluneen vuoden päiväkirjalle – päättyvään vuoteen 2019 on mahtunut valtavasti iloisia ja energisoivia asioita.

Teimme täällä toimistolla koostetta tämän vuoden kohokohdista GBC:n toiminnan osalta ja hahmottelimme näitä kalvoille. Koosteeseen tuli – kuin vahingossa – useita kymmeniä sivuja. On epäreilua tässä yhteydessä nostaa esiin vain jotain esimerkkejä, koska samalla monet jäävät mainitsematta. Teen kuitenkin näin, ja kannustan samalla katsomaan uutisia www.figbc.fi -sivustolta (joka muuten uudistettiin keväällä). Muistatko esimerkiksi, että

  • Keväällä toteutettiin eduskuntavaaliehdokkaille kiertotalouskampanja ja -paneeli sekä julkaistiin kannanotto ja HS:n mielipidekirjoitus hiilineutraalisuus-tavoitteesta
  • Olimme järjestämässä kahta isoa kiertotalousseminaaria, konkretisoimme alan tavoitetta ja toimia sekä haimme oppeja Amsterdamista.
  • Tapasimme toisiamme ja alan vaikuttajia kymmenissä tilaisuuksissa niin toimikunnissa, seminaareissa kuin uusissakin paikoissa – Kouvolan Asuntomessuilla ja kansainvälisissä yhteyksissä.

Edellä mainittua enemmän kiinnitän ilolla huomioita siihen valtavaan (asenne)muutokseen, joka toimialallamme on tapahtunut. Hiilineutraalisuus ja tähän kiinteästi liittyvä kiertotalous ovat tuttuja jokaiselle (rohkenen sanoa) ja ohjaavat voimakkaasti toimintaa. On hienoa, että jo viisi suomalaista organisaatiota sitoutui Net Zero Carbon Buildings -tavoitteeseen hiilineutraalisuuden saavuttamiseksi 2030 mennessä, Helsingin kaupunki näistä suurimpana. Niin ikään monet teistä tähtäävät samaan vuoteen, 2030.

Uskon, että ensi vuotta voidaan kutsua toimialamme kestävyyden riemuvuodeksi. Tavoitteet vaihtuvat teoiksi kiihtyvällä vauhdilla ja yhteinen näkemys tulevaisuudesta kirkastuu. Vuosi tuo tullessaan paljon mielenkiintoista (kurkkaa toimintasuunnitelmasta), mutta palataan näihin tammikuussa.

Kiitos yhteistyöstä teille kaikille!

Kiitos toimikuntien puheenjohtajille ja jäsenille, hallitukselle ja toimiston työntekijöille, projekteihin osallistuneille, yhteistyökumppaneille ja taustavaikuttajille. Kiitos uusille jäsenille luottamuksesta ja kaikille toimeen tarttumisesta.

Levollista joulunaikaa,

Mikko

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami