Lauri pohdiskelee kestävää rakentamista #LaurinTalot

Lienet kevään myötä kuullut ja ehkä katsonut The Rasmuksesta tutun Lauri Ylösen tähdittämää TV-sarjaa Laurin talot, jossa Laurin johdolla suunnitellaan ja rakennetaan neljä omakotitaloa.

Sarjan kolmannessa jaksossa Lauri valottaa omaa suunnittelufilosofiaansa ja ajattelutapaansa siitä, että asuntojen tulee olla ekologisesti kestäviä ja vastata ilmastonmuutoksen haasteeseen. Lauri miettii esimerkiksi seuraavasti (jakson alussa kohdissa n. 0,40 – 1.40).

”Niillä jutuilla mitä me tehdään tänään, niillä on vaikutusta vielä huomennakin ja pitkään sen jälkeen.”

”Tuulta ja aurinkoa pystytään valjastamaan energiantuotantoon tehokkaammin ja vaikka mitä. teknologia ja tekniikka mahdollistaa niin paljon kaikkii juttui, ….”

”Näit juttui mä olen kelannu.”

Jakson seuraavassa vaiheessa ekologisen rakentamisen kysymyksiin syvennytään tarkemmin aihetta lähemmin tuntevien asiantuntijoiden voimin (kohdassa 2.05 – 5.40) Vastausta haetaan esimerkiksi siihen, mikä on Suomen ja maailman tila kestävässä rakentamisessa. Keskustelussa mietitään muun muassa elinkaariarvioinnin merkitystä ja kuullaan seuraavia asiantuntijoiden näkemyksiä.”

”Kannattaa huomioida rakentamisessa tämä hiilijalanjälki.”

”Energiatehokkuus on vain yksi osa kestävää rakentamista.”

”Ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä kestävää rakentamista, vaan kyseessä on monen asian summa.”

Kestävän rakentamisen pohdintaa tehdään etenkin jakson alussa ja myöhemmin eri kohdissa (esimerkiksi kohdassa 19.05- ja lopussa kohdassa 40.50-) Suosittelen katsomaan alla olevan linkin kautta ainakin jakson ensimmäiset minuutit – joista voi pari ajatusta herätä. Vaikkapa, että ”miten näit juttui vois tehdä paremmin” tai että ”ekologisuus on ekonomisuutta”.

[hr]

Mikko Nousiainen
Toimitusjohtaja, Green Building Council Finland Oy[hr]

[row][span8]
[pl_alertbox type=”lisaa”]
Jakso 3. Paloturvallisuutta: katsomo.fi/#!/ohjelma/3007066002

Laurin talot, MTV3, Katsomo: mtv.fi/laurintalot[/pl_alertbox]
[/span8][/row]

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami