Lisää suomalaisyrityksiä sitoutui kestävään rakennetun ympäristön kehittämiseen; Nordic Built -hanke laajenee

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Tiedote 10.10.2012. Jo 14 Suomessa toimivaa kiinteistö- ja rakennusalan organisaatiota on allekirjoittanut Nordic Built Charterin ja liittynyt edelläkävijöiden joukkoon kestävän rakentamisen kehittämisessä. Messukeskuksessa 9.10.2012 järjestetyssä allekirjoitustilaisuudessa yhteisiin pohjoismaisiin periaatteisiin sitoutuivat Bionova Consulting, Buildercom Oy, Granlund Oy, Nordea Pankki Oyj, Rautaruukki Oy, RYM Oy, SPU Oy, Senaatti-kiinteistöt, VTT, YIT Corporation ja 360 REM Oy. Aiemmin yhteistyöjulistuksen ovat allekirjoittaneet Pöyry, Skanska ja Uponor.

“Allekirjoittaneiden yritysten tehtävänä on nyt toteuttaa Nordic Built Charterin periaatteita niille parhaiten sopivalla tavalla”, kertoi Nordic Built -hankkeen projektipäällikkö Hans Fridberg. Tällä hetkellä allekirjoittajia on Pohjoismaissa yhteensä 55.

”Rakentaminen on Suomen talouden kannalta keskeinen toimiala. Silti emme ole onnistuneet hyödyntämään alan tarjoamia mahdollisuuksia”, korosti Reijo Kangas Tekesistä. “Kestävässä rakentamisessa on valtava markkinapotentiaali. Voimme onnistua, jos laitamme vauhtia alan kehitystyöhön ja yhdistämme voimamme.”

Nordic Built: Konkreettisia tuloksia ihmistä ajatellen

Jo Nordic Built Charterin luomisvaiheessa mukana olleet Nordic Builtin Suomen lähettiläät Pöyryltä ja Uponorilta kertoivat näkemyksiään pohjoismaisen yhteistyön hyödyistä ja kannustivat alan organisaatioita liittymään mukaan.

“Ohjelman myötä meillä on mahdollisuus toteuttaa hankkeita, joissa kehitetään uusia kokonaiskonsepteja kestävää korjausrakentamista ja kustannusohjausta painottaen. Pohjoismainen yhteistyö tarjoaa samalla mahdollisuuden saavuttaa enemmän”, Mikael Lindgren Pöyryltä sanoi.

Uponorin Ilari Aho kiitteli Charterin tapaa ottaa ihmisten elämänlaatu huomioon: ”Nordic Built Charterin periaatteiden keskiössä on ihminen, ja juuri siksi Uponor on hankkeessa mukana. On tärkeää muistaa, että rakennettu ympäristö on ihmisiä, ei organisaatioita tai prosesseja varten.”

“Nordic Built -hanke on myös mahdollisuus rakentaa pohjoismaista yhteistyöverkostoa. Me täällä Pohjolassa jaamme samantapaisen kulttuurin, ilmaston ja yhteiskuntajärjestelmien luoman toimintaympäristön, ja siksi tiivis pohjoismainen yhteistyö on luonteva alusta maailmanlaajuisen kilpailukykymme kehittämiseen”, kommentoi tilaisuuden puhetta johtanut Green Building Council Finlandin toimitusjohtaja Heli Kotilainen.

Marraskuussa käynnistyvä Nordic Built Challenge -innovaatiokilpailu tuo Charteriin kirjatut arvot käytäntöön jokaisessa Pohjoismaassa. Kilpailussa on mukana viisi pohjoismaista kohdetta, joista on tarkoitus luoda kestävämpiä, esteettisempiä, ympäristöystävällisempiä ja kokonaisuudessaan ihmisille miellyttävämpiä rakennuksia. Suomessa kilpailukohteena on valtion virastotalona toimiva Hippostalo Tampereella.

Lisätietoja Nordic Built -hankkeesta

Nordic Built on osa uutta innovaatio- ja elinkeinopolitiikan yhteistyöohjelmaa, josta pohjoismaiset elinkeinoministerit sopivat lokakuussa 2011. Se on yksi ohjelman kuudesta lippulaivahankkeesta, joiden tavoitteena on vihreän kasvun edistäminen. Ohjelmaa rahoittavat Pohjoismaiden ministerineuvosto ja Nordic Innovation, joka toteuttaa projektia yhdessä Pohjoismaiden kanssa.

Nordic Built toteutetaan vuosina 2012-2014 kolmessa eri vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa määritellään pohjoismaisen rakennusalan keskeiset haasteet ja mahdollisuudet, jotka on nyt kirjattu Nordic Built Charteriin. Tämä Charter muodostaa koko ohjelman ydinperiaatteet.

 

Lisätietoja:

Hans Fridberg, Nordic Innovation, +47 469 20 340, h.fridberg@nordicinnovation.org

Malin Kock, Nordic Innovation, +47 95 92 49 53, m.kock@nordicinnovation.org

Heli Kotilainen, Green Building Council Finland, +358 40 579 3611, heli.kotilainen@figbc.fi

Ari Ahonen, RYM Oy, +358 400 618300, ari.ahonen@rym.fi

www.nordicbuilt.org

 

Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami