Menu
Menu

Maija Virta Green Building Council Finlandin toimitusjohtajaksi

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Green Building Council Finlandin toimitusjohtajaksi on valittu DI Maija Virta, 45. Hän aloittaa tehtävässään 15.10.2010.

FIGBC edistää rakennetun ympäristön kestävää kehitystä ja ympäristöluokitusjärjestelmien käyttöä Suomessa. – Maija Virran vahvuuksia FIGBC:n toimitusjohtajana ovat kyky ja vahva halu tehdä asiaa tunnetuksi ja sitoutuminen kestävän kehityksen edistämiseen. Meihin teki vaikutuksen hänen laaja kansainvälinen verkostonsa, joka auttaa niin tuoreen tiedon saamisessa käyttöömme kuin suomalaisen osaamisen viemisessä maailmallekin, FIGBC:n hallituksen puheenjohtaja Juha Olkinuora perustelee toimitusjohtajavalintaa.

Maija Virta on toiminut kahdenkymmenen vuoden ajan Halton Oy:ssä järjestelmä- ja liiketoimintakehityksen, markkinoinnin ja koulutuksen parissa. Viime vuosina hän on perehtynyt syvällisesti kiinteistöjen ympäristöluokittelujärjestelmiin (mm. LEED, BREEAM) ja kouluttanut kestävästä kehityksestä kiinnostuneita ammattilaisia niihin liittyen. Maija Virta on toiminut useissa luottamustehtävissä muun muassa ympäristöministeriön asettamassa ERA17 – Energiaviisaan rakennetun ympäristön aika –toimintaohjelman asiantuntijaryhmässä, Euroopan LVI-yhdistysten kattojärjestö REHVA:ssa (Federation of European HVAC-associations) sekä Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin Energia- ja talotekniikkaryhmän johtoryhmässä. Lisäksi hän on Suomen LVI-yhdistysten liiton puheenjohtaja.

– Mielestäni Green Building Council Finlandin toiminnan käynnistymisellä on suuri merkitys koko kiinteistö- ja rakentamisalalle. On ilahduttavaa, että mukana on jo nyt runsaasti alan keskeisiä toimijoita ja tahtoa kestävän kehityksen edistämiseen selvästi on. Näin täytyykin olla, koska meidän on tulevaisuudessa pakko itse aktiivisesti kehittää toimintatapojamme kestävämpään suuntaan, tuore toimitusjohtaja Maija Virta kuvailee FIGBC:n toiminnan merkitystä. Hän toteaa myös, että Suomi on jo edelläkävijä esimerkiksi talotekniikkaan liittyvissä energiatehokkuusasioissa ja sisäilmastoluokituksessa. – Meidän tulee edelleen vahvistaa asemaamme kansainvälisesti arvostettuna osaajana. Tähän FIGBC tarjoaa jatkossa hyvän verkoston ja eväitä työhön saamme varmasti myös ERA17-toimintaohjelmassa tehdystä työstä, Maija Virta arvioi.

Lisätietoja:
Maija Virta, toimitusjohtaja, Green Building Council Finland, puh. 040 501 8707
Juha Olkinuora, hallituksen puheenjohtaja, Green Building Council Finland, puh. 050 645 36

Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami