Nordic Built Challenge -innovaatiokilpailu käynnistyi

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Osallistu Nordic Built – innovaatiokilpailuun ja tule suunnittelemaan tulevaisuuden energiatehokasta rakennusta!

Nordic Built Challenge -kilpailu käynnistyi Tukholmassa 8.11. Tilaisuudessa kaikkien viiden kilpailukohteen edustajat kertoivat niistä haasteista ja tarpeista, joihin kilpailijoiden on tarkoitus ideoida kestäviä ja innovatiivisia ratkaisuja kilpailun ensimmäisen vaiheen aikana. Yksityiskohtaiset kohde-esittelyt, kilpailuohjeet, rekisteröitymislomakkeen ja muuta lisätietoa kilpailusta löydät täältä.

Nordic Built Challenge on pohjoismainen, monialainen suunnittelukilpailu, jonka tavoitteena on kehittää ja innovoida kestävää korjausrakentamista. Mukaan on valittu viisi kohdetta eri Pohjoismaista.  Suomesta kilpailussa on mukana 1980-luvulla rakennettu Hippostalo Tampereella. Valtion virastotalona ja toimistorakennuksena toimivaa Hippostaloa on vuosien varrella huollettu hyvin vähän, ja siksi se kaipaa parannuksia muun muassa ympäristötehokkuuteen ja energian kulutukseen. Hippostalon keskeisimpiä haasteita ovat sisäilman laatu ja työtilojen tehokkuus ja viihtyvyys, joihin kilpailijoilta toivotaan toteuttamis- ja soveltamiskelpoisia ideoita.

Kilpailulla haetaan rakenteellisia ja energiateknisiä innovaatioita, jotka olisivat mahdollisimman hyvin hyödynnettävissä laajemminkin rakennusten peruskorjauksissa. Lisäksi kilpailussa haetaan uudenlaisia joustavia ja innovatiivisia työympäristöratkaisuja tulevaisuuden muuttuviin työnteon tarpeisiin. Ensimmäinen vaihe päättyy 8.2.2013, jolloin kilpailuryhmät luovuttavat kilpailun ensimmäisen vaiheen suunnitelmansa Nordic Builtille.

 

 

 

 


Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami