Oppeja ja tunnelmia Hampurin ekskursiolta

[hr]

Heli Kotilainen
Toimitusjohtaja, GBC Finland[hr]

Kävimme tutustumassa Hampurin ekologisiin hankkeisiin, joista suurimpana on HafenCity, noin 2,5 milj. kerrosneliömetrin alue vanhalla satama-alueella. Alueen kehityksestä on vastannut kehitysyhtiö ja tuloksena on syntynyt näyttävien ja ympäristötehokkaiden rakennusten, sekä innovatiivisen kaupunki-infrastruukturin muodostama uusi kaupunginosa.

Ekskursiolla tutustuimme erilaisiin referenssikohteisiin sekä vierailimme kansainvälisellä rakennusnäyttelyalueella (IBA Hamburg). Tapasimme myös Saksan Green Building Councilin edustajan, joka esitteli meille saksalaista serifiointijärjetelmää DGNB:tä.

Päällimmäisenä jäi matkalta mieleen lukuisat rohkeat yksittäiset ekologiset kokeilut sekä toisaalta erittäin määrätietoinen ja tavoitteellinen työ laajojen aluekokonaisuuksien kehittämisessä. Saksalaiset näkevät kestävyyden koko alaa eteenpäinvievänä mahdollisuutena niin julkisella kuin yksityiselläkin puolella. Suurimpana oppina matkalta lieneekin saksalaisten rohkea asenne ja tekemisen meininki: uutta kokeillaan ja opitaan virheistä, tuloksena monimuotoista ja mielenkiintoista kaupunkia.

Linkkeinä yleisesitys matkan annista sekä energia- ja elinkaariasiantuntijan Erja Reinikaisen matkalla tekemä mielenkiintoinen tutkielma “Aurinkosuojaratkaisuja julkisivussa”.

Hafencity eksursion kooste (pdf)

HafenCity Auringonsuojaratkaisuja (pdf)

2016-05-19 09.57.43IMG_4465
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami