Ilmastokadun opit ja toimenpiteet koottu työkalupakiksi

Hyvin onnistuneen Ilmastokatu -hankkeen onnistumiset ja opit on koottu Ilmastokatu-työkalupakiksi. Työkalupakin sisältö perustuu kokemuksiin Helsingin Iso Roobertinkadulla ja Vantaan Tikkuraitilla ja Asematiellä, jotka toimivat Ilmastokatuina loppuvuodesta 2015 kesäkuuhun 2017. Ilmastokatu sai rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta ja on osa 6Aika-strategiaa.

Viisaat vempaimet – energiatehokkuus ei ole tylsää

Ilmastokadulla on jo reilun vuoden verran sparrattu asukkaita, taloyhtiöitä ja kivijalkaliikkeiden pitäjiä pienentämään omaa hiilijalanjälkeään. Vastaanotto kadulla on ollut oikein hyvää ja myös erilaisiin toimiin on ryhdytty. Ihmisiä kiinnostaa uudet ratkaisut ja asiat halutaan tehdä kunnolla ja oikein. Energiatehokkuus itsessään kuitenkin myy huonosti kuluttajamarkkinoilla. Kun Iso Roballa järjestimme asukkaille infoillan, jonka aiheena oli mm. energiatehokas remontointi, […]

Suunnittelukilpailu Ilmastokadulla: Ideoi ekotehokas terassi!

Helsingin kaupunki hakee uutta ja innovatiivista terassikonseptia, jolla voidaan pidentää terassikautta pohjoisissa olosuhteissa ekologisuudesta tinkimättä. Kaupunki on käynnistänyt Ekotehokas terassi -kilpailun, jossa tavoitellaan ensimmäisenä maailmassa ympäristönäkökulmat huomioon ottavan terassin mallia. Sen avulla halutaan tuoda ekologisuus ja kestävät energiavalinnat lähelle kuntalaisia Helsingin ravintolaterasseille ja kaupunkikuvaan.

Ilmastokadun rakennusten tiedot kartalla

Helsingin ilmastokadulla Iso Roobertinkadulla pilotoidaan energia-asioihin liittyvien tietojen tuomista kartalle yritysten ja asukkaiden käyttöön. Pilotin tarkoituksena on testata tiedon avaamisesta koituvia hyötyjä, joita kaupunkitasolla avattavista tiedoista voidaan lähivuosina saada.

Haemme toteuttajaa asuinkerrostalojen energiakatselmointiin

Haemme toteuttajaa Ilmastokatu-hankkeeseen liittyvään toimeksiantoon. Hankkeen tarkoitus on vähentää  kiinteistöjen energiankulutusta ja kasvihuonekaasupäästöjä.  Ilmastokatu -hankkeen kohdealueina ovat Helsingin Iso Roobertinkatu ja Vantaan Tikkurila. Alueet toimivat referenssikohteina uusille energiaasäästäville ja uusiutuvan energian teknologioille ja palveluille. Tässä toimeksiannossa tehdään asuinkiinteistöille energiakatselmointeja. Taloyhtiökohteet sijaitsevat pääosin Iso Roobertinkadulla.

Ilmastokadulle uusia ratkaisuja Slushista

Olemme mukana Slushissa Cleantech Finlandin järjestämillä start-up -pikatreffeillä – Speed Dating for Circular and Clean Solutions 12.11 klo 16-18. Etsimme tuoreita ideoita ja uusia energiankulutusta vähentäviä ratkaisuja, joita voidaan ottaa käyttöön Ilmastokadulla. Olemme erityisen kiinnostuneita testaamaan erilaisia älykkään energiamittaroinnin ratkaisuja, mutta myös kaikenlaiset muut kiinteistöjen käyttöön, kunnossapitoon ja viihtyvyyteen liittyvät ideat ja ratkaisut ovat tervetulleita.

Iso Roobertinkadulla lasketaan asuintalojen hiilijalanjälki osana Ilmastokatu -hanketta

Iso Roobertinkadulla aletaan seuraamaan kiinteistöjen hiilijalanjälkeä. Hiilijalanjälki lasketaan kaksi kertaa. Ensin selvitetään lähtötilanne hankkeen alkaessa ja, sitten tulokset hankkeen päättyessä. Näin todennetaan erilaisten ratkaisujen päästöjävähentävät vaikutukset. Omistatko kiinteistön Iso Roballa? Asutko taloyhtiössä, joka voisi innostua ilmastoremontista? Ilmoita kiinnostuksesi olla mukana seurannassa projektipäällikkö Lilli Linkolalle: lilli.linkola@gmail.com 0500 91 71 96 Lue lisää hiilijalanjälki seurannasta (pdf-tiedosto)

Haemme toteuttajaa kiinteistöjen käytön hiilijalanjäljen laskentaan

Haemme toteuttajaa Ilmastokatu-hankkeeseen liittyvään toimeksiantoon. Hankkeessa seurataan kiinteistöjen kehittymistä vähäpäästöisemmiksi rakennusten elinkaarimittareilla. Hankkeen tavoitteena on vähentää Iso Roban ja Tikkurilan keskustan energian kulutusta 20 prosentilla. Alueet toimivat referenssikohteina uusille energiaasäästäville ja uusiutuvanenergian teknologioille ja palveluille. Tässä toimeksiannossa lasketaan 2 – 4 Iso Roobertinkadulla olevalle kiinteistölle käytön hiilijalanjälki nyt hankkeen alkaessa ja hankeen päättyessä 2017. Kiinnostuitko? Lue lisää: […]

Auton vapaapäivänä polkupyörät valtasivat Iso Roban

Ilmastokatu -hanke sai eilen erinomaisen startin Iso Roballa. Hanke herätti innostusta alueen asukkaiden keskuudessa ja aurinkoinen sää kannusti ohikulkijoita kokeilemaan erilaisia polku- ja potkupyöriä. Menopelikisassa eri liikennemuodoilla kilpailleet osallistuijat siirtyivät Messukeskuksesta Iso Roobertinkadulle. Kisassa tuli myös todistettua, että nopeimmin Helsingin keskustassa pääse liikkumaan kevyellä kaksipyöräisellä.

Ilmastokatuhanke starttaa Iso Roballa tiistaina 22.9

Oletko jo polkenut sähköpyörää tai hypännyt sähköbussin kyytiin? Tiistaina 22.9 autottoman päivän kunniaksi Iso Roban valtaavat mitä erilaisimmat kulkupelit, joilla kaupungissa pääsee kätevästi liikkumaan. Katutapahtumassa voi myös huoltaa pyöränsä, nauttia ruokapyörien tarjonnasta, keskustella talvipyöräilystä ja kuunnella fillaripianistia. Tapahtuma on osa Euroopan Liikkujan viikkoa (www.liikkujanviikko.fi).