Borgströminmäen Setlementtiasunnot

Osoite: Koirasaarentie 19, 00590 Helsinki
Hankeosapuolet: Setlementtiasunnot Oy, Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy, NCC
Valmistumisvuosi: 2018

Borgströminmäen Setlementtiasunnot muodostuu kahdesta kuusikerroksisesta rakennuksesta, jotka ovat yhteydessä toisiinsa ensimmäisen kerroksen yhteistilojen kautta. Talossa on yhteensä 108 asuntoa, joiden koot vaihtelevat 28 neliön yksiöistä lähes viiden huoneen perheasuntoihin. 20 asuntoa on tarkoitettu kehitysvammaisille asukkaille.

Kestävän kehityksen ratkaisut:
Talotekniikassa on panostettu maalämpöön ja aurinkosähköön. Rakennuksen lämmitysenergia otetaan tontilla olevista 14 maalämpökaivosta. Maalämpö pumpataan neljällä pumpulla rakennuksen lattialämmitykseen ja lämpimään käyttöveteen. Rakennuksen katolla olevat aurinkosähköpaneelit tuottavat osan maalämpöjärjestelmän tarvitsemasta sähköstä. Kohteen E-luku on 107 kWh/(m2 a).

Asunnoissa on huoneistokohtainen vesikiertoinen lattialämmitys ja kesäaikaan ilmanvaihdon kautta toimiva viilennys. Kesäaikana aurinkosähköllä voidaan tuottaa myös lämmin käyttövesi ja maalämpökaivoja voidaan ladata rakennusta jäähdyttämällä.

Borgströminmäelle vaalitaan myös sosiaalista kestävää kehitystä Setlementtitalojen konseptin mukaisesti. Talon yhteistilat mahdollistavat monenlaisia yhteisöllisiä aktiviteetteja ja tukevat erilaisten asukkaiden kohtaamisia. Talossa on asukastila yhteisökeittiöineen, maksuton talopesula ja saunaosastot. Setlementtiasuntojen ammattitaitoiset asumiskoordinaattorit ovat asukkaiden tukena ja luomassa edellytyksiä yhteisöllisyydelle.

Setlementtiasunnot Oy on vuonna 2000 perustettu yhteisöllinen asuntorakennuttaja ja ARA:n hyväksymä yleishyödyllinen yhteisö ja yhteiskunnallinen yritys, joka edistää monisukupolvista kortteliasumista. Setlementti tuo asumiseen ihmiskeskeisyyttä, ihmisten taitojen ja osaamisen tunnistamista sekä erilaisuuden hyväksymistä. Yhtiö on yhteiskunnallisten yritysten Arvoliiton ja Green Building Council Finlandin jäsen. Setlementtiasunnot Oy:n omistuksessa on vuonna 2020 yhteensä 19 vuokrataloa Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Joensuussa, Tampereella, Turussa ja Vantaalla. Setlementtiasunnot Oy on määritellyt strategiassaan keskittyvänsä yhteisöllisen, ekologisen ja kohtuuhintaisen vuokra-asumisen kehittämiseen. Yrityksen omistajat ovat Setlementtiliitto ja Kalliolan Setlementti.

Setlementtiasunnoilla on Tapiolan Jousenpuistossa rakenteilla vuokrakerrostalo, jossa pilotoidaan RTS-luokitusta ensimmäisenä ARA-hankkeena. Tavoitteena on kolmen tähden luokitus. Kohde sai myös Kuntarahoituksen yhteiskunnallisen rahoituksen ensimmäisten joukossa.
Borgströminmäen Setlementtiasunnot on ekologista yhteisöllisyyttä vaaliva vuokrakerrostalo Helsingin Kruunuvuorenrannassa.
    Scroll Up

    Ilmoita alan tapahtuma

    Bitnami