EPD:t (ympäristöselosteet) kotimaisille luonnonkivituotteille

Osoite: https://kivi.info/vastuullisuus/luonnonkiven-hiilijalanjalki/
Hankeosapuolet: KIVI ry & Bionova Ltd.
Valmistumisvuosi: 2020

Bionova Ltd. teki kotimaisista luonnonkivituotteista elinkaariarvioinnit ja hiilijalanjälkilaskelmat, jotta kaupunkien olisi helppo valita kotimainen tuote perustellusti ilmastotavoitteiden pohjalta.

Halusimme tuottaa läpinäkyvää ja vertailukelpoista tietoa tuotevaihtoehtojen ympäristövaikutuksista erilaisten ratkaisujen vertailuun hankintavaiheessa, ja jossa huomioidaan koko sen elinkaari aina materiaalien hankinnasta huoltotarpeeseen ja elinkaaren loppuun saakka.

Kestävän kehityksen ratkaisut:
Suomalaisten luonnonkivituotteiden matalaan hiilijalanjälkeen vaikuttaa se, että Suomessa tuotteiden valmistamiseen ei vaadita pitkiä hankintaketjuja tai useita materiaaleja. Suomessa kiviaines louhitaan kalliosta ja kuljetetaan tuotantolaitokselle, jossa se paloitellaan ja viimeistellään valmiiksi tuotteeksi.

Suurin osa luonnonkiven päästöistä tulee kivien kuljetuksista. Kuljetuksen päästöt ovat suoraan verrannollisia kivituotteiden painoon ja matkan pituuteen. Hankintapaikan ja toimituspaikan sijainneilla sekä tuotantoketjun sisäisillä etäisyyksillä siis avainrooli kiven kokonaispäästöissä.
KIVI ry aloitti syksyllä 2019 projektin, jonka lopputuloksena valmistui kotimaiselle luonnonkivelle hiilijalanjälkilaskelma ja elinkaariarviointi.
    Scroll Up

    Ilmoita alan tapahtuma

    Bitnami