Työssä laadittiin toteutustapasuunnitelma elintarviketeollisuudessa toimivan yrityksen tuotantolaitokselle noudattaen perinteisten suunnitteluperiaatteiden rinnalla kiertotalouden mukaisen rakentamisen suunnitteluperiaatteita, joita ovat mm. koneiden, laitteiden ja rakenteiden suunnittelu mahdollisimman kestäviksi, helposti huollettaviksi ja pitkäikäisiksi, muuntojoustavuuden, purettavuuden ja uudelleenkäytettävyyden huomioiminen, materiaalien erotettavuuden ja kierrätettävyyden huomioon ottaminen, hukkamateriaalin ja hukkaenergian synnyn minimoiminen ja mahdollisimman tehokas hyödyntäminen sekä uusiutuvien ja vähäpäästöisten energialähteiden hyödyntäminen.
Toteutustavaksi valittiin siirrettävät kontit, joiden ympärille rakennetaan PVC-muovinen pressuhalli. Tuplarakenne tuo rakennukseen muuntojoustavuutta, sillä sekä sisäpuolen kontit että ulkohalli ovat uudelleenkäytettävissä erillisissä kohteissa.
Kiertotalouden mukaiset suunnitteluperiaatteet huomioimalla voidaan vähentää rakentamisen, rakennusten käytön ja käytön jälkeisen ajan koko elinkaaren aikaisia negatiivisia ympäristövaikutuksia. Säilyttämällä rakennuksiin, komponentteihin ja materiaaleihin sitoutuva taloudellinen arvo mahdollisimman korkealla tasolla voidaan myös parantaa kiinteistön käyttöarvoa ja kannustaa investointeihin. Projektiin kuului myös uudelleenkäyttösuunnitelman laatiminen ja hiilijalanjäljen laskeminen.
Jäsenkirje on Green Building Councilin jäsenille suunnattu noin kaksi kertaa kuussa ilmestyvä kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista.
Liity jäseneksemme ja tilaa kirje!