Green Building Council Finland

Ilmastonmuutokseen sopeutuminen rakennetussa ympäristössä -webinaari

22.9.2021 | 10.00–11.30
“Resilienssi on ihmisten ja yhteisöjen kyky toimia muuttuvissa olosuhteissa, kohdata häiriöitä ja kriisejä ja palautua niistä. Esimerkiksi yhteiskunnan kyky toipua sodasta tai luonnon kyky palauttaa ekosysteemien tasapaino. Turvallisuuden hallinta onnistuu, jos toimintatavat joustavat tilanteiden ja olosuhteiden mukaisesti. Resilienssiin liitettyjä määreitä ovat joustavuus, kimmoisuus ja palautumiskyky.” (Sitra 2019.)

Ilmastonmuutoksen seurauksena sään ääri-ilmiöt lisääntyvät. Tänäkin vuonna Suomessa on kohdattu maastopaloja, tulvia ja myrskyjä. Talvi oli erityisen kylmä ja kesä erityisen lämmin.

Suomen ilmasto tulee arvioiden mukaan lämpenemään enemmän kuin monet muut alueet maailmalla. Vaikutuksiin tulee varautua jo nyt, jotta kykenemme sopeutumaan ilmastonmuutokseen ja toisaalta hyödyntämään sen mukanaan tuomat mahdollisuudet.

 

Miten Suomen sää muuttuu tulevina vuosikymmeninä? Kykeneekö olemassa oleva rakennuskanta suojaamaan meitä myös tulevaisuudessa? Minkälaiset rakenteet ovat erityisen alttiita rasitukselle muuttuneessa ympäristössä? Miten voimme varautua tulevaan uudisrakentamisessa?

Näihin kysymyksiin vastaamassa ovat professori Jouni Punkki Aalto-yliopistosta, professori Matti Pentti Tampereen yliopistosta, elinkaarikonsultoinnin ryhmäpäällikkö Ulla Nykter Granlundilta sekä meteorologi ja tietokirjailija Kerttu Kotakorpi.

 

Tervetuloa linjoille käyttämällä alla olevaa etäosallistumislinkkiä:

_______________________________________________________________________________

Microsoft Teams meeting

Join on your computer or mobile app

Click here to join the meeting

Or call in (audio only)

+358 9 85626480,,638406860#   Finland, Helsinki

Phone Conference ID: 638 406 860#

Find a local number | Reset PIN

Learn More | Meeting options

________________________________________________________________________________