Green Building Council Finland

FIGBC kouluttaa – Hiilijalanjäljen arviointi tulee osaksi rakennushankkeita – oletko valmis?

25.9.2020 | Koko päivä

TEAMS Webinaari


Tulevaisuudessa rakennuksen elinkaaren hiilijalanjäljen arviointi on oleellinen osa rakennushanketta ja ohjaa päätöksentekoa. Päivitä itsesi edelläkävijäksi ja ota alan ilmastopäästötavoitteet ja hiilijalanjäljenarviointi haltuun.

_____________________________________________________________________________________________

Etsitkö keinoja ilmastopäästöjen vähennyksiin ja hankkeiden ohjaukseen? Oletko jo varautunut siihen, että elinkaaren hiilijalanjäljen arviointi tulee osaksi rakennushankkeita?

Suomi on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuonna 2035. Hiilineutraali Suomi 2035 vaatii merkittäviä ponnistuksia myös kiinteistö- ja rakennusalalta toteutuakseen. Käynnissä olevat erilaiset valtiolliset ja alan omat tiekarttatyöt asettavatkin tavoitteita ja osoittavat keinoja, miten kiinteistö- ja rakennusala voi saavuttaa vähähiilisyystavoitteensa. Näiden tavoitteiden ymmärtäminen ja edistäminen koskettaa jokaista alan ammattilaista. Nyt on juuri oikea aika päivittää itsesi kartalle keskeisistä vähähiilisen rakentamisen trendeistä ja tulevista vaatimuksista sekä siitä kuinka rakennuksen elinkaaren hiilijalanjälkeä voidaan ohjata hankkeissa vähähiilisyystavoitteiden saavuttamiseksi.

 

Tämän kurssin jälkeen tunnet alan keskeiset vähähiilisyys- ja ilmastopäästötavoitteet. Tiedät, miten rakennuksen elinkaaren hiilijalanjälki lasketaan ja osaat ohjata hankkeen ilmastopäästöjä. Lisäksi olet kokeillut hiilijalanjäljen arviointia käytännössä.

Kurssi on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille ja erityisesti se hyödyttää rakennushankkeiden tilaajia sekä alan konsultteja ja suunnittelijoita.

Kurssin hinta on 400 euroa FIGBC:n jäseniltä ja 450 euroa ei-jäseniltä (hintoihin ei lisätä arvonlisäveroa).

 

Kurssin sisältö (pidätämme oikeuden pieniin muutoksiin):

  • klo 8.45 kurssi alkaa esittäytymiskierroksella
  • Rakennusalan vähähiilisyystavoitteet
  • Hiilijalanjäljen arviointimenetelmät, muun muassa ympäristöministeriön tulevan laskentamenetelmän esittely
  • Rakennushankkeiden päästöjen ohjaus ja keinoja hiilijalanjäljen pienentämiseen
  • Lounastauko
  • klo 13.15 – 15.15 Laskentademo One Click LCA -ohjelmistolla, kouluttajana Sara Ollilainen, Bionova oy

 

Osallistujat saavat lisäksi kahden viikon käyttöoikeuden One Click LCA -ohjelmistoon, jolloin he voivat itse koittaa hiilijalanjäljen arviointia käytännössä.

FIGBC järjestää tämän koulutuksen webinaarina.

 

Kouluttaja

Anni Viitala, Granlund Consulting Oy

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kurssille tästä linkistä.

Lisätietoja

Jessica Karhu, jessica.karhu@figbc.fi, +358406758899