Green Building Council Finland

FIGBC Kouluttaa: Hiilijalanjäljen arviointi tulee osaksi rakennushankkeita – oletko valmis?

5.3.2021 | Koko päivä
Suomi on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuonna 2035.

Tulevaisuudessa rakennuksen elinkaaren hiilijalanjäljen arviointi on oleellinen osa rakennushanketta ja ohjaa päätöksentekoa.

Hiilineutraali Suomi 2035 vaatii merkittäviä ponnistuksia myös kiinteistö- ja rakennusalalta toteutuakseen. Käynnissä olevat erilaiset valtiolliset ja alan omat tiekarttatyöt asettavatkin tavoitteita ja osoittavat keinoja, miten kiinteistö- ja rakennusala voi saavuttaa vähähiilisyystavoitteensa. Näiden tavoitteiden ymmärtäminen ja edistäminen koskettaa jokaista alan ammattilaista. Tässä koulutuksessa kerromme keskeisistä vähähiilisen rakentamisen trendeistä ja tulevista vaatimuksista sekä siitä kuinka rakennuksen elinkaaren hiilijalanjälkeä voidaan ohjata hankkeissa vähähiilisyystavoitteiden saavuttamiseksi.

Tämän kurssin jälkeen tunnet alan keskeiset vähähiilisyys- ja ilmastopäästötavoitteet. Tiedät, miten rakennuksen elinkaaren hiilijalanjälki lasketaan ja osaat ohjata hankkeen ilmastopäästöjä. Lisäksi olet kokeillut hiilijalanjäljen arviointia käytännössä.

 

Kurssi on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille ja erityisesti se hyödyttää rakennushankkeiden tilaajia sekä alan konsultteja ja suunnittelijoita.

 

Ilmoittaudu koulutukseen

Kurssin sisältö

  • klo 8.45 Esittäytyminen
  • Rakennusalan vähähiilisyystavoitteet
  • Hiilijalanjäljen arviointimenetelmät, muun muassa ympäristöministeriön tulevan laskentamenetelmän esittely
  • Rakennushankkeiden päästöjen ohjaus ja keinoja hiilijalanjäljen pienentämiseen
  • Lounastauko
  • klo 13.15 – 15.15 Laskentademo One Click LCA -ohjelmistolla.
    Osallistujat saavat lisäksi kahden viikon käyttöoikeuden One Click LCA -ohjelmistoon, jolloin he voivat itse koittaa hiilijalanjäljen arviointia käytännössä.

 

FIGBC järjestää tämän koulutuksen verkossa.

Kouluttajana toimii Anni Viitala, Granlund Consulting Oy.
One Click LCA -ohjelmiston kouluttajana Sara Tikka, Bionova oy

 

Kurssin hinta

Koulutuksen hinta on 400 euroa FIGBC:n jäsenille, muut 450 euroa. (Hintoihin ei lisätä arvonlisäveroa).

Tarjoamme opiskelijoille mahdollisuuden osallistua tähän koulutukseen veloituksetta. Jos sinulla on voimassaoleva opiskelijakortti, valitse lipputyypiksi ilmoittautuessa Opiskelijalippu. Tarjolla rajattu määrä (3 kpl) opiskelijapaikkoja.

Kaikki opiskelijapaikat ovat nyt varattu.

Ehdot

Ilmoittautuminen on sitova.
Pienet muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.
Pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus, Jos ilmoittautumisia tulee puutteellisesti. Tällöin ilmoittautuneilta ei peritä mitään maksuja.

Lisätietoja

Jessica Karhu, jessica.karhu(at)figbc.fi, +358406758899